Napredne postavke

Google Photos pojednostavljuje uređivanje videozapisa na Chromebooku

Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci predstavit će se nove značajke Chromebooka, uključujući alate za uređivanje videozapisa unutar usluge Google Photos.
Sci-Tech / Tehnologija | 28. 07. 2022. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrada videozapisa sastavljenog od više video isječaka, fotografija, naslovnih kartica i glazbe može oduzeti puno vremena i biti previše za hobi korisnika. Upravo to Google želi olakšati nadograđenim alatima za stvaranje videozapisa unutar usluge Google Photos. Na jednom mjestu nalazit će se sve potrebne kontrole, a videozapise će biti moguće kreirati i prema zadanim predlošcima.

Stvaranje videozapisa u potpunosti možete prepustiti aplikaciji. Dovoljno je odabrati temu i nekoliko fotografija, a Google Photos će za vas napraviti sve ostalo.

No ako želite imati više kontrole možete videozapis kreirati od nule. Odaberite video isječke, fotografije te im odredite redoslijed i dobit ćete upravo ono što ste htjeli.

Što god odabrali uvijek možete svoje videozapise dodatno urediti kako biste prilagodili svjetlinu, kontrast i ostalo. Ili možete primijeniti jedan od filtara Real Tone, koji su dodani ranije ove godine, a koji su napravljeni da dobro funkcioniraju u tonovima kože. Također možete dodati završne detalje, poput glazbe i naslovne kartice, kako bi vaš videozapis osim vas oduševio i sve one kojima ćete ga možda pokazati.

Google Photos integrira se s Chromebookovim aplikacijama Gallery i Files, pa ako otvorite videozapis u aplikaciji Gallery, možete ga jednim dodirom nastaviti uređivati u Google Photos. Također možete koristiti slike i video isječke spremljene na vašem Chromebooku u videozapisima koje kreirate u aplikaciji Google Photos.

I to nije sve. Za profesionalno uređivanje videa na Chromebook dolazi i aplikacija LumaFusion. LumaFusionov uređivač videozapisa omogućuje vam dodavanje grafike, vizualnih efekata, prijelaza, audio zapisa i zvučnih efekata, naracije, nijansiranje boja i više.

Kopirati
Drag cursor here to close