Unaprijeđena aplikacija

Google uvodi promjene: Glasovne poruke moći će se čitati

Navedene značajke temelje se na RCS-u, modernom protokolu za razmjenu poruka koji podržava značajke bogatijeg teksta, slike i videozapise više razlučivosti te omogućuje end-to-end enkripciju.
Sci-Tech / Tehnologija | 24. 10. 2022. u 11:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google veliki naglasak stavlja na RCS (Rich Communication Services) i kako se usvajanje RCS-a ubrzava, uvode novosti kako bi poboljšali razmjenu poruka između Androida i iOS-a.

Zahvaljujući RCS-u uskoro će biti moguće odgovoriti na određenu poruku iz bilo kojeg dijela razgovora, pod uvjetom da je RCS omogućen, tako da naknadni odgovori neće prekinuti razgovor koji je u tijeku.

Korisnici Androida koji razmjenjuju poruke s korisnicima iOS-a moći će reagirati na SMS s iPhonea svojim vlastitim emotikonom.

Također, ako netko pošalje poveznicu na YouTube video, moći će ga se gledati iz same aplikacije Messages.

Glasovne poruke će se moći čitati. Uz pomoć strojnog učenja, biti će omogućena transkripcija glasovnih poruka, prenosi Bug.

"Recimo da ste u prepunom prostoru i primite audioporuku: transkripti će vam omogućiti da 'gledate' audio kao što biste gledali tradicionalnu tekstualnu poruku.", ističe Google.

Porukama će se moći 'inteligentno' dodavati zvjezdice kako bi se kasnije mogle jednostavnije i brže pronaći. Uz to, ako spremite nečiji rođendan ili godišnjicu u aplikaciju za kontakte, dobit ćete podsjetnik o njima kada otvorite aplikaciju Messages.

Kopirati
Drag cursor here to close