Vrhunski modeli

Galaxy S24 se prodaje više od prethodnika

Prodaja mobitela iz serije Galaxy S24 za osam je posto veća od prodaje modela iz prethodne serije u istom razdoblju, pokazuju to novi podaci Counterpoint Researcha
Sci-Tech / Tehnologija | 12. 03. 2024. u 15:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova serija Galaxy S24 pametnih telefona ostvarila je izuzetan uspjeh na tržištu, nadmašujući prodaju prethodne generacije.

Prema najnovijem istraživanju tvrtke Counterpoint Research, snažan zamah prodaje započeo je već s visokim brojem prednarudžbi, a nastavio se i tijekom prvih dana otvorene prodaje u trgovinama.

Kada se analizira globalna perspektiva, prodaja Galaxy S24 modela bilježi rast od osam posto u usporedbi s modelima iz serije S23 u istom vremenskom razdoblju (od 28. siječnja do 17. veljače).

Iako ova razlika na prvi pogled može izgledati neznatno, značajan porast primjetan je u određenim regijama i zemljama.

Na primjer, prodaja u zapadnoj Europi porasla je za impresivnih 28 posto, u Južnoj Koreji za 22 posto, dok je u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježen rast od 14 posto.

Galaxy S24 Ultra, najprestižniji model u seriji i istovremeno najskuplji, dominira s udjelom od 52 posto ukupne prodaje.

Na drugom mjestu po popularnosti nalazi se standardni Galaxy S24 s udjelom od 27 posto, dok je Galaxy S24+ zauzeo 21 posto ukupne prodaje, čime potvrđuje raznolikost preferencija korisnika.

Kopirati
Drag cursor here to close