Fingerprint

Apple patentirao akustični čitač otisaka prstiju za ugradnju ispod zaslona

Sci-Tech / Tehnologija | 30. 08. 2017. u 06:58 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Samsung prošlog tjedna službeno predstavio Galaxy Note 8, postalo je jasno da smještanje čitača otisaka prstiju ispod zaslona još uvijek predstavlja budućnost.

Kako stvari stoje, isto vrijedi i za Apple, budući da sve glasine do sada upućuju da to ni njemu nije pošlo za rukom, barem kad je u pitanju iPhone koji treba biti predstavljen za nekoliko tjedana. No ipak, Apple nije gubio vrijeme, i ako je suditi po najnovijem patentu, čini se ćemo sličnu stvar ugledati na iPhoneu koji dolazi sljedeće godine, piše Appleinsider.

Naime, američki patentni zavod primio je Appleov zahtjev za patentiranje akustičnog čitača otisaka prstiju koji se može smjestiti ispod zaslona, dakle ne treba mu izravna fizička veza s prstom. Transduktori smješteni ispod zaslona mogu slati piezoelektrične signale, koji vraćaju valove s podacima o otisku prsta.

Ova tehnologija će sada očito biti patentirana od strane Applea, kojemu će sigurno trebati još neko vrijeme da ju usavrši i pripremi za sljedeću generaciju svojih uređaja, bilo da se radi o iPhoneu, iPadu ili nekom novom MacBooku, prenosi Mob.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close