Još neće na tržište

Apple odgađa predstavljanje preklopnog iPhonea

Iako Apple intenzivno radi na razvoju preklopnog iPhonea, postoji mogućnost da neće biti dostupan prema prvobitnom rasporedu.
Sci-Tech / Tehnologija | 19. 03. 2024. u 10:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je odlučio prolongirati dolazak preklopnog iPhonea na tržište. Umjesto toga, planira se lansiranje prvog preklopnog uređaja od strane Applea koji će biti 7 do 8 inčni tablet, ciljajući na korisnike obitelji iPada.

Nakon toga, najavljen je i veći uređaj od 20,25 inča koji će vjerojatno nositi naziv Mac. Predviđa se da će manji uređaj biti dostupan između 2026. i 2027. godine, dok se veći očekuje oko 2028. godine.

Iako Apple intenzivno radi na razvoju preklopnog iPhonea, postoji mogućnost da neće biti dostupan prema prvobitnom rasporedu.

Ranije je planirano da će se lansirati krajem 2026. godine, no prema izvorima odlaganje pomjereno je na početak 2027. godine.

Ovo odgađanje omogućuje Appleu da temeljito pripremi sve aspekte, uključujući i potražnju i ponudu preklopnih ekrana. Apple zadržava isti vremenski okvir za provjeru i odabir dobavljača komponenti.

Navodno su Samsung Display i LG Display zaduženi za proizvodnju prototipova ekrana.

Ni jedna od ovih kompanija do sada nije proizvela ovakav tip ekrana, jer je Apple patentirao specifično rješenje koje smanjuje nabor na mjestu gdje se ekran preklapa.

To postiže urezivanjem utora u ultra tanko staklo koje se zatim prekriva fleksibilnim polimerima, što omogućuje lakše savijanje ekrana i smanjenje vidljivosti nabora.

Iako se planiralo da Apple predstavi sklopivi iPhone zajedno s iPhone 18 generacijom, zbog odgode bi mogao dobiti poseban događaj ili dijeliti pozornicu s preklopnim iPadom, pod uvjetom da se ne pojave dodatna odgađanja u lansiranju tableta.

Kopirati
Drag cursor here to close