Po prihvatljivoj cijeni

Apple će novi model iPhonea predstaviti već u ožujku

Prema glasinama koje kruže mrežom, telefon će biti baziran na najnovijem hardveru, no na zastarjelom dizajnu iPhonea 8 te bi se u prodaji trebao pojaviti po cijeni od 399 dolara.
Sci-Tech / Tehnologija | 22. 01. 2020. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelji Applea neće morati čekati rujan kako bi vidjeli novi model iPhonea, već bi prema posljednjim medijskim informacijama kompanija novi telefon trebala predstaviti već u ožujku. Početak masovne proizvodnje očekuje se sljedeći mjesec, a ubrzo nakon predstavljanja možemo očekivati i njegovu prodaju.

No to neće biti nasljednik modela iz serije 11 s velikim ekranima i novim snažnim hardverom, već će biti namijenjen korisnicima koji žele uređaj manjih dimenzija, snažnog hardvera i prihvatljivije cijene.

To će, dakle, biti nasljednik modela SE (spominje da bi se mogao prodavati kao iPhone SE2, ali i kao iPhone 9) koji će biti baziran na dizajnu modela iPhone 8 i hardveru iz posljednje generacije telefona.

Očekujemo telefon "starog" dizajna, odnosno izgledat će kao i većina mobitela prije nego se pojavio hardverski urez za kameru za selfije.

Ispod ekrana čija bi dijagonala trebala iznositi 4,7 inča bit će Home tipka u koju će biti implementiran senzor za otiske prstiju, dok će kamera biti iznad ekrana. Iako će izgledati zastarjelo, ispod haube imat će moderan i snažan hardver – procesor A13 kao i u posljednjoj generaciji iPhonea 11 koji garantira brzinu, a što se kamera tiče, sa stražnje strane bit će samo jedan senzor.

Naravno, o kvaliteti kamere sada je prerano pričati i to bi trebali saznati prilikom predstavljanja, odnosno testiranja same kamere, javlja Zimo.

Prema ranijim izvještajima analitičara Ming-Chi Kua, Apple će s novim telefonom pokušati privući dosadašnje korisnike iPhonea 6 i 6 Plus koji ne mogu nadograditi svoj operativni sustav na iOS 13.

Model SE2 (ili kako će se već zvati) omogućit će im korištenje telefona sa snažnim hardverom i mogućnostima koje nosi iOS 13 (imat će pristup gamerskom servisu Arcade i Apple TV+), a što je najvažnije, neće trebati platiti previše novaca za takav uređaj, barem ne prema Appleovim standardima.

Novi model iPhonea tako bi se u prodaji trebao pojaviti, vjeruje Kuo, za 399 dolara, no to su i dalje samo nagađanja pa trebamo sačekati ožujak i službeno predstavljanje najjeftinijeg iPhonea kako bi saznali točnu, tj. službenu cijenu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close