Stigao je EON Connect

Telemach predstavlja inovaciju u sigurnosti Interneta

EON Connect uz sigurnu i roditeljsku kontrolu omogućava zaštititu najmlađih na kućnom internetu.
Sci-Tech / Tehnologija | 09. 03. 2021. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Telemach BH danas je predstavila EON Connect novu inovativnu uslugu koja omogućava potpunu kontrolu i upravljanje kućnim internetom.

Ovu aplikaciju koja postaje saveznik djeci, ali i roditeljima u sigurnom korištenju interneta razvili su stručnjaci United Clouda, razvojnog i inovativnog centra United Grupe, u okviru koje posluje i Telemach BH.

Telemach korisnici brzo i lako, putem mobilnog telefona ili tableta mogu da upravljaju svojom WiFi i LAN mrežom, kao i povezanim uređajima bilo kada i bilo gdje.

EON Connect uz sigurnu i roditeljsku kontrolu omogućava zaštititu najmlađih na kućnom internetu.

Roditelji mogu djeci da ograniče pristup društvenim mrežama ili određenim kategorijama sadržaja koje smatraju neprikladnim, podese vrijeme za spavanje ili pauziraju internet u određenom dijelu dana na nekom od uređaja ili profila.

Samo jednim klikom korisnici mogu da optimiziraju svoj WiFi i tako osiguraju najbolje performanse interneta u svom domu. Uz EON Connect u svakom trenutku mogu da vide tko je trenutno povezan na kućni internet i kreiraju WiFi mrežu za goste.

Aplikacija omogućava kreiranje ličnih profila, upravljanje i određivanje pravila povezanim uređajima.

EON Connect sprječava krađu povjerljivih podataka i pruža zaštititu uređaja od sumnjivih programa i štetnih sadržaja.

EON Connect je dostupan svim Telemach korisnicima koji imaju UBEE EVW32C i Technicolor CGA2121 modeme i registriraju se podacima s Moj Telemach naloga. Korisnici koji nemaju jedan od ova dva tipa modema, dobivaju ih bez nadoknade ako pređu na EON Full ili EON Premium pakete, kao i korisnici koji se opredijele za EON Full i EON Premium pakete koji sadrže internet, televiziju i telefoniju. EON Connect aplikaciju moguće je preuzeti na iOS, Android i Huawei uređaju.

"EON Connect je još jedan primjer inovativnih proizvoda i usluga koji je razvio tim United Clouda. Rezultat suradnje tima United Grupe je ova revolucionarna usluga, koja još jednom potvrđuje da smo i lider i pokretačka snaga u svojoj industriji.“ rekao je izvršni direktor United Clouda Srđan Đurđević. EON Connect kreirao je United Cloud koji je također razvio nagrađivanu EON TV platformu. United Cloud je vodeći centar za istraživanje i razvoj u regionu i čini ga više od 200 vrhunskih stručnjaka, inženjera, programera i inovatora, kao i UX/UI dizajnera koji rade u pet centara u tri države.

Kao jedan od vodećih i omiljeni internet provajder među mladima u Bosni i Hercegovini, Telemach je do sada uvijek prvi uvodio inovacije u internetu, kao i televiziji kod nas, ulažući u vrhunske tehnologije kako bi korisnicima osigurali najbolje inovativne usluge.

Kopirati
Drag cursor here to close