Rupa u sistemu

Konzole PS4 u opasnosti

Kada Sony potvrdi da je riješio problem, možete promijeniti ovo podešavanje, do tad je ovo najsigurniji način da se izbjegne problem.
Sci-Tech / Tehnologija | 16. 10. 2018. u 00:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom vikenda je otkrivena najnovija 'rupa' PS4 sistema koja omogućuje zlonamjernim korisnicima da pošalju poruku koja može usmrtiti konzolu primatelja, piše VideoGame Arena.

Kako navode pojedini igrači, nakon što otvorite novu poruku u njenom sadržaju ćete moći vidjeti niz različitih karaktera koji će 'usmrtiti' vašu konzolu. Brisanje poruke iz mobilne aplikacije ne sprječava bug, a pojedini igrači su naveli da je bilo dovoljno samo da dobiju problematičnu poruku. Kako je objašnjeno, nakon toga pomaže samo factory reset tj. povratak na tvornička podešavanja.

Sony se oglasio i naveo da radi na ispravci: "Svjesni smo situacije i planiramo update softvera sistema kako bi riješili problem". Ipak, za sad je najbolje ne rizikovati ništa i blokirati sve poruke koje ne dolaze od drugih korisnika (osim možda prijatelja).

Da biste to uradili trebate otići na Settings > Account Management > Privacy Settings > unesete svoju šifru > Personal Info | Messaging i potom postavite da možete dobivati poruke samo od prijatelja (Friends – i to samo ako im apsolutno vjerujete) ili stavite 'No One' čime ćete onemogućiti svim drugim korisnicima da vam šalju bilo kakve poruke.

Kada Sony potvrdi da je riješio problem, možete promijeniti ovo podešavanje, do tad je ovo najsigurniji način da se izbjegne problem.

Kopirati
Drag cursor here to close