U prave ruke

Kompanija Evona svojom donacijom sudjeluje u akcijama spašavanja HGSS-a

Najveći dio posla HGSS-a su zapravo potrage za nestalim osobama, a razvoj moderne tehnologije donosi im potrebu za novim resursima koje mogu koristiti u svojim potragama. To je prepoznala kompanija Evona.
Sci-Tech / Tehnologija | 27. 05. 2019. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društveno odgovorna kompanija Evona, osim što veliku važnost posvećuju svojim zaposlenicima, veliku pozornost i naglasak stavljaju na važnost lokalne zajednice. Stoga, uvijek rado sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama. Upravo jedna od takvih akcija jeste njihova donacija drona HGSS-u, Hercegovačkoj gorskoj službi spašavanja.

Najveći dio posla HGSS-a su zapravo potrage za nestalim osobama, a razvoj moderne tehnologije donosi im potrebu za novim resursima koje mogu koristiti u svojim potragama. To je prepoznala kompanija Evona, te im je donacijom drona olakšala njihovo buduće djelovanje.

Foto: Evona Electronic d.o.o. / Kompanija Evona svojom donacijom sudjeluje u akcijama spašavanja HGSS-a

Djelatnici HGSS-a su naglasili da im je upravo dron bio jako potreban resurs u potrazi za nestalim osobama, te da će im biti od velike pomoći za pretraživanje terena s malo raslinja i vodenih površina, kao i za pretraživanje minski ugroženih područja kakvih u našoj državi još uvijek ima dosta.

"Jako smo sretni zbog naše suradnje sa HGSS-om. Rad i aktivnosti kojima se ova neprofitna organizacija bavi su od velikog značaja za sve nas, stoga nam je veliko zadovoljstvo što ćemo svojom donacijom olakšati posao djelatnicima HGSS-a. Sigurni smo da dron ide u prave ruke“, rekao nam je CTO Evone, Željko Juranović.

Kopirati
Drag cursor here to close