Kroz Galaxy Note

Samsung za sljedeću godinu najavio pametni telefon sa savitljivim ekranom

Sci-Tech / Svemir | 13. 09. 2017. u 13:09 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

O pametnim telefonima sa savitljivim ekranima priča se već nekoliko godina – još 2013. godine Samsung je prikazao prvi prototip ovakvog ekrana, a usprkos brojnim glasinama, na tržištu se još nije pojavio prvi telefon čiji se ekran može saviti, odnosno preklopiti.

Iz Samsunga su jučer objavili kako je njihov cilj predstaviti uređaj sa savitljivim ekranom sljedeće godine – Koh Dong Jin, predsjednik mobilnog odjela južnokorejske kompanije najavio je kako takav telefon namjeravaju predstaviti kao dio brenda Galaxy Note.

Dodao je kako je predstavljanje ovakvog modela Notea njihov cilj za 2018. godinu, no trenutno još postoji nekoliko prepreka, odnosno problema koje moraju riješiti, stoga postoji mogućnost odgode predstavljanja najavljenog telefona.

Iako nije rekao o kakvim je problemima riječ, jasno je kako se u kompaniji ne žele požuriti samo kako bi što prije predstavili ovaj novitet te je Dong Jin rekao kako njihov cilj nije proizvodnja malog broja uređaja koje će kupiti mali broj ljudi, već žele predstaviti "pravu stvar", piše Zimo.co.

Uređaj sa savitljivim tj. preklopnim ekranom mogao bi donijeti pravu revoluciju na mobilno tržište jer bi mogao zamijeniti i telefone i tablete. Kada je ekran preklopljen, može se koristiti kao klasičan telefon, no za gledanje videozapisa i slično bit će dovoljno samo ga otvoriti i telefon će se pretvoriti u tablet – ako Samsung uspije u razvoju ovakva uređaja, korisnici bi u džepu mogli nositi i telefon i tablet te više ne bi bilo potrebe za kupovinom/nošenjem dvaju uređaja.

Osim o savitljivom/preklopnom mobilnom uređaju, Koh Dong Jin govorio je i o Samsungovu pametnom zvučniku – najavio je suradnju s poznatom audiokompanijom Harman u razvoju zvučnika koji će konkurirati Amazonovu Echou, Googleovu Homeu te Appleovu HomePodu. Očekuje se da će ovaj zvučnik raditi sa Samsungovim glasovnim pomoćnikom Bixby, a trenutno nije poznato kada će se pojaviti na tržištu.

Šef Samsungova mobilnog odjela spomenuo je i posljednji model Galaxy Notea napomenuvši kako je odaziv tržišta na Note 8 puno bolji od očekivanja te je samo u Južnoj Koreji zabilježeno oko 650 tisuća prednarudžbi i prije početka prodaje telefona.

Kopirati
Drag cursor here to close