Vježbenica "Mali školarci"

Logopedinje upozoravaju: Znanja djece u predvještinama čitanja i pisanja su oskudna

"Radom u praksi primjetile smo da su dječja znanja u predvještinama čitanja i pisanja oskudna. Iz tog razloga odlučile smo se na jedan sistematičan način skupiti zadatke na jedno mjesto te pomoći roditeljima i djeci", istaknula je Gardavski.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 09. 2022. u 19:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Nadamo se da će ova vježbenica pomoći roditeljima u razumijevanju ove tematike i da će olakšati njihovim školarcima odlazak u školu", kazala je za Bljesak.info logopedinja Karla Gardavski nakon promocije vježbenice "Mali školarci" koja je u četvrtak održana u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Naime, Gardavski je zajedno s kolegicom logopedinjom Josipom Njavro javnosti predstavila vježbenicu koja bi trebala olakšati polazak u školu kako mališanima, tako i roditeljima.

Foto: Bljesak.info / Promocija vježbenice "Mali školarci"

Logopedinje koje zajedno rade u Centru za psihofizičke i govorne poteškoće djece i adolescenata pri Domu zdravlja u Mostaru odlučile su se na pisanje vježbenice nakon što su kroz rad uočile kako bi ovakva vježbenica bila i više nego korisna za one najmlađe.

"Radom u praksi primjetile smo da su dječja znanja u predvještinama čitanja i pisanja oskudna. Iz tog razloga odlučile smo se na jedan sistematičan način skupiti zadatke na jedno mjesto te pomoći roditeljima i djeci. Odnosno, olakšati im zapravo taj sami odlazak u školu", naglasila je Gardavski.

Foto: Bljesak.info / Promocija vježbenice "Mali školarci"

Kako ističe, roditelji predvještine čitanja i pisanja vežu uz sam čin čitanja, ali "važno je znati da svemu tome predhodi mnogo drugih procesa".

"Nismo se željele doticati stručne terminologije nego smo samo na jednostavan način objasnile važnost poticanja, a s druge strane ponudili pregršt zadataka koji su korisni za sve naše predškolce", pojasnila je Gardavski za Bljesak.info

Vježbenica je trenutno dostupna u knjižari Školska naklada te na Instagram stranici "Mali školarci". Osobno preuzimanje je moguće u Mostaru, Stocu, Čapljini i Neumu.

Foto: Bljesak.info / Promocija vježbenice "Mali školarci"
Kopirati
Drag cursor here to close