Mladi pokretači

Upoznajte Aldinu i Enu, studentice Dizajna iz Mostara

Budući da još uvijek nisu opterećene poslovnim rutinama, i da su u potpunosti otvorene za riskirasnje i eksperimentiranje, Aldina i Ena kreiraju takve marketinške kampanje koje pomažu malim biznisima...
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 06. 2023. u 10:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti treće godine sveučilišnog studija Dizajn interijera Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, u okviru redovne nastave na predmetu “Osnove marketinga”, pod vodstvom predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, kreiraju marketing strategije i promotivne kampanje za dizajnerska poduzeća i institucije u HNŽ, i šire.

Aldina Crnalić i Ena Balalić su imale jako zanimljiv i diferencirajući pristup u realiziranju dodjeljenog im zadatka, te su odlučile pružati podršku malim biznisima, svjesne činjenice da u današnjem digitalnom dobu, marketing predstavlja najvažniji alat za preživljavanje, a potom i za rast i razvoj malih biznisa.

Budući da još uvijek nisu opterećene poslovnim rutinama, i da su u potpunosti otvorene za riskirasnje i eksperimentiranje, Aldina i Ena kreiraju takve marketinške kampanje koje pomažu malim biznisima da se istaknu, te da privuku pažnju javnosti, dominatno ciljne skupine, prema poduhvatu koji profiliraju.

Stupili su u kontakt sa mladom, talentiranom i perspektivnom Sarom Količić, Mostarkom, kreatoricom biznisa Art Studio Sara, te kreirali promotivni video zapis koji za kratko vrijeme na Instagramu broji preko 90.000 pregleda.

 

Podržimo male biznise!

Aldina i Ena nas pozivaju da podržavamo entuzijastične pojedince koji se hrabro upuštaju u poduzetničku avanturu, te naglašavaju: “Mali biznisi predstavljaju srce naših zajednica, stvaraju radna mjesta i potiču lokalni razvoj. Svjesni smo da se susreću sa mnogim izazovima i potrebna im je naša podrška. Zato vas pozivamo da se pridružite pokretu podrške malim biznisima i postanete promotori lokalnog poduzetništva. Sari želimo puno sreće i uspjeha u budućem radu, sretne i zadovoljne, ako smo barem i malo, doprinijele realizaciji njenih ciljeva poslovanja”.

Kopirati
Drag cursor here to close