CEPS

Upišite studij Energetike koji vas priprema za tržište rada

Diploma inženjera energetike predstavlja zvaničnu potvrdu Vašeg znanja i međunarodno priznati dokument kojim unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šanse za napredovanje u karijeri i ujedno stvarate osnovu za dalje usavršavanje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 08. 2020. u 09:43 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ iz Kiseljaka u akademskoj 2020/2021. godini upisuje novu generaciju studenata na studijski program Energetike. Studijski program Energetike na CEPS-u omogućava jedinstveno mjesto za obrazovanje i razvoj stručnjaka i poslova vezanih uz nove tehnologije na polju energetike i okoliša. Savremeni privredni razvoj zemlje u potpunosti zavisi od raspoloživih izvora energije, njihove iskorištenosti i primjene u proizvodnji i potrošnji. Da Bosna i Hercegovina ne bi ostala na praksi uvoza stranih znanja, tehnologija i proizvoda, CEPS je shvatio potrebu obrazovanja vlastitih kadrova iz područja energetike. Studijski program je otvoren i prilagođen za pokretljivost studenata, slobodno kretanje studenata, pristup studiranju i učenju i potrebnim servisima, te slobodnu razmjenu nastavnika i istraživača u skladu sa Bolonjskim procesom.

Predavanja i vježbe

Predavanja i vježbe se održavaju u manjim grupama, čime se omogućava jedinstven i neposredan pristup u radu sa nastavnim osobljem. Na ovaj se način velika pažnja daje povezivanju teorije i prakse, a sve u cilju lakšeg savladavanja tehnika rada i bržeg uključivanja završenih studenata u praksu i profesionalno obavljanje poslova za koje su se pripremali tokom studija. Za rješavanje inženjerskih zadataka studenti CEPS-a se osposobljavaju individualnim konstrukcijskim i projektnim zadacima, koje samostalno obrađuju u okviru nastavnih predmeta i stručnih radova koje izvode u manjim grupama. Uslovi za rad i moderni nastavni program prilagođeni su potrebama ambicioznih ljudi koji su zainteresovani za usavršavanje i pronalazak visoko plaćenih poslova.

Također, predavanja i vježbe u sklopu studija prilagođena su i zaposlenim osobama koje zbog svojih profesionalnih obaveza nisu u mogućnosti redovno pohađati nastavu. Vanrednim studentima su omogućene i individualne konsultacije uz mentorstvo, a nastavu je moguće pratiti i putem online softverske podrške.

Cilj Visoke škole CEPS u Kiseljaku je da ponudi inovacije, praktični rad i kvalitetno obrazovanje koje će poboljšati način razmišljanja kod studenata i omogućiti njihovo brže reagovanje u različitim situacijama, povećati njihovu pouzdanost i spremnost da profesionalno prihvate odgovornost.

UPISI!

Studijski program Energetika se sastoji od četiri studijska smjera, a to su:

  • - Održavanje energetskih postrojenja,
  • - Obnovljivi izvori energije,
  • - Gospodarenje energijom i energetska učinkovitost 

Nastava na navedenom studijskom programu se izvodi na prvom ciklusu studija i rezultira sa 180, odnosno 240 ECTS bodova, ovisno o trajanju studija. Na studij se mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom u Bosni i Hercegovini, kao i strani državljani nakon izvršene nostrifikacije te osobe koje imaju završenu višu školu energetske struke i prelaznici sa drugih visokoškolskih institucija. 

Studij koji Vas svrstava među odabrane

Ukoliko tragate za studijem koji će vas pripremiti upravo za ono zanimanje koje je deficitarno, onda ste na pravom mjestu. Sticanje diplome inženjera energetike govori da imate realne, profitabilne vještine i znanja te da ispunjavate preduslove da bez čekanja dođete do posla na kome ćete moći da primijenite sva svoja znanja i započnete svoju uspješnu karijeru. U odnosu na kolege koje nemaju ovakav dokaz svoje stručnosti, prednost pri zaposlenju ili vođenju sopstvenog posla je velika.

Diploma inženjera energetike predstavlja zvaničnu potvrdu Vašeg znanja i međunarodno priznati dokument kojim unapređujete svoju poziciju na tržištu rada, povećavate šanse za napredovanje u karijeri i ujedno stvarate osnovu za dalje usavršavanje.

Ukoliko se želite na moderan način kvalitetno obrazovati, učiti od nastavnog osoblja s dugogodišnjim iskustvom, sudjelovati na različitim radionicama, studentskim konferencijama, studijskim posjetama, ljetnim školama, ili provesti semestar na inostranoj visokoškolskoj ustanovi u okviru Erasmus+ programa i biti osposobljen za rad u struci upišite studij energetike koji nudi Visoka škola „CEPS – Centar za poslovne studije“ u Kiseljaku.

 

Visoka škola "CEPS - Centar za poslovne studije" u Kiseljaku

Ul. Josipa bana Jelačića bb, 71250 Kiseljak

Telefoni:

+387 (0)30 875 208 ili 875 221

+387 (0)63 473 333 ili 653 111

E-mail: [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close