Bravo Sabina

Učenica iz Mostara pobijedila na europskom natjecanju za genetiku

Sabina Vinković osvojila je nagradu na prestižnom natjecanju iz genetike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 06. 2018. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Maturantica Gimnazije Mostar Sabina Vinković  pobijedila je na prestižnom natjecanju iz genetike.

Naime, Sabina je na ovogodišnjem natjecanju iz oblasti genetike koje organizira Europsko društvo za humanu genetiku (ESHG) osvojila prvo mjesto.

''Na Kongresu ESHG-a u Milanu njen rad je pohvaljen od strane velikog broja stručnjaka iz genetike'', navedeno je na Facebook stranici Gimnazije Mostar.

Sabina je na prošlogodišnjem natjecanju dobila pohvalnu nagradu za svoj rad i na taj način prvi put u povijesti ovog natjecanja dobila nagradu dva puta zaredom.

''Zahvaljujemo Sabini što je Gimnaziju Mostar predstavila u najboljem svjetlu! Želimo joj puno uspjeha u nastavku školovanja i istraživačkom radu'', navedeno je na Facebooku.

Sabinin rad govorio je o genetskim testovima u sportu. U Sabininoj kategoriji ''DNA Day Essay contest'' drugo i treće mjesto osvojili su učenici iz Turske.

Europsko društvo za ljudsku genetiku je oduševljeno što su studenti iz 19 europskih zemalja na ovogodišnje natjecanje poslali 124 eseja. Čak 63 stručnjaka su odabrala tri pobjednika i sedam počasnih autora radova.

Imena pobjednika i onih koji su dobili pohvalu su objavljena pred više od 3.500 međunarodnih znanstvenika i liječnika koji su sudjelovali na Europskoj humanitarnoj genetičkoj konferenciji u Milanu.

Pobjednici su dobili diplome i novčane nagrade.

Kopirati
Drag cursor here to close