Digitalna transformacija

U ŽZH-u će se u škole upisivati online

Elektronički upisi u osnovne škole predstavljaju važan korak prema digitalnoj transformaciji obrazovanja u Zapadnohercegovačkoj županiji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 04. 2023. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama Vlade Zapadnohercegovačke županije održan je sastanak na kojem su sudjelovali ministrica obrazovanja Daniela Perić, pomoćnik rektora za informacijske tehnologije i inovacije Sveučilišta u Mostaru izv. prof. dr. sc. Tomislav Volarić, pomoćnik ministra Mario Mikulić, voditelj tehničke podrške Josip Doko i Franjo Vučić. Na sastanku se razgovaralo o digitalnoj transformaciji obrazovanja, s posebnim naglaskom na elektroničke upise u osnovne škole u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Dogovoreni su konkretni koraci za pokretanje elektroničkog upisa u osnovne škole u ŽZH. Ove godine će sve škole u ŽZH upis provesti elektroničkim putem u suradnji s općinama i školama u ŽZH. Ova inicijativa ima za cilj modernizaciju i unapređenje obrazovnog sustava, kao i olakšavanje procesa upisa za roditelje i učenike.

Tijekom sastanka, sudionici su dogovorili naredne korake vezane za održavanje MoStart konferencije, upisa u srednje škole i unaprjeđenje digitalnih sustava u obrazovanju. MoStart konferencija je događaj posvećen digitalnoj transformaciji obrazovanja, s ciljem promoviranja inovacija i novih tehnologija u obrazovnom sektoru, prenosi SUM.ba.

Elektronički upisi u osnovne škole predstavljaju važan korak prema digitalnoj transformaciji obrazovanja u Zapadnohercegovačkoj županiji. Očekuje se da će ovaj novi pristup upisima unaprijediti kvalitetu obrazovanja, omogućiti transparentnost procesa i smanjiti administrativni teret za škole i roditelje.

Uvođenjem elektroničkih upisa u osnovne škole, Zapadnohercegovačka županija pokazuje svoju predanost inovacijama i razvoju obrazovanja, prilagođavajući se suvremenim tehnološkim trendovima i potrebama učenika i roditelja.

Kopirati
Drag cursor here to close