Ispred Gimnazije Mostar

U Mostaru se u utorak obilježava Dan europskog jezika

Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 09. 2017. u 15:57 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EU info-centar, zajedno s Mrežom europskih kulturnih instituta u Bosni i Hercegovini (EUNIC BiH), u utorak će sudjelovati u sklopu službenog obilježavanja Europskog dana jezika ispred Gimnazije 'Mostar'.

Pored ostalih aktivnosti, svi građani će moći sudjelovati i kratkim predavanjima na devet različitih europskih jezika.

Europski dan jezika se od 2001. godine obilježava svake godine 26. rujna širom Europe. Ove godine, učenici osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini o bogatoj baštini europskih jezika uče uz ''brzalice''.

EU Info centar obilježava Europski dan jezika i promovira bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe sa učenicima osnovnih i srednjih škola u Sarajevu, Ljubuškom, Ugljeviku, Bihaću i Mostaru.

Na zabavan način, izgovarajući ''brzalice'' na nekoliko europskih jezika, učenici će se upoznati i s jezicima koje do sada nisu učili i skrenuti pažnja na važnost cjeloživotnog učenja jezika u i izvan škole.

Europski dan jezika proglasilo je Vijeće Evrope, koje predstavlja 800 milijuna Europljana iz 47 zemalja.

U događajima kojima se obilježava ovaj Dan sudjeluju mnogi jezični i kulturni instituti, udruženja, sveučilišta i posebno škole. Europska unija podržava učenje jezika jer su strani jezici neophodni kako bi se europski građani mogli slobodno kretati, raditi i učiti diljem Europe, priopćeno je iz EU info-centra.

Kopirati
Drag cursor here to close