Svi pačići došli, kao đaci stoje

U HNŽ-u ove godine upisano 1.769 prvašića

Sve škole su kadrovski spremne za prijem prvašića, a kad je uopće riječ o natječajima zaposlenika, oni će u budućem razdoblju biti raspisani po zahtjevima škola.
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 08. 2022. u 14:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi upisni rok za prijem prvašića u školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji je okončan, međutim bit će upisani i učenici koji se iz bilo kojeg razloga prijave naknadno, kako bi  početkom rujna bili spremni za obrazovanje.

U školskoj 2022/2023. godini u Hercegovačko-neretvanskoj županiji upisano je 1.769 prvašića, doznaje Fena iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta koji napominju kako u odnosu na prethodnu godinu ne postoje značajna odstupanja kada je riječ o broju upisanih učenika u prvi razred.

Na području HNŽ-a djeluje 50 osnovnih (49 javnih i 1 privatna) i 29 srednjih škola.

Iz resornoga Ministarstva navode da ohrabruje podatak da je navedeni broj škola ustaljen već nekoliko godina, odnosno da nijedna škola nije zatvorena. 

Sve škole su kadrovski spremne za prijem prvašića, a kad je uopće riječ o natječajima zaposlenika, oni će u budućem razdoblju biti raspisani po zahtjevima škola.

Ove godine Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, iz Proračuna za 2022. godinu u izdvojila 2.900,000 maraka za nabavu udžbenika i priručnika za 16.195 učenika javnih osnovnih škola u HNŽ-u od 1. do 9. razreda.

Proces nabave provest će Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta na način da će financijska sredstva dostaviti školama, prema utvrđenim specifikacijama i popisima, za svaku školu posebno, a školske će uprave osigurati raspodjelu tih udžbenika školarcima u rujnu, odnosno na početku nove 2022./2023. školske godine.

Kopirati
Drag cursor here to close