Omladinski klub ''Novi val''

U Blagaju održane radionice za 90 učenika iz Mostara i Nevesinja

U subotu su u Eko centru Blagaj bile upriličene radionice za sedam osnovnih škola Grada Mostara i Nevesinja s ukupno 90 učenika i 11 nastavnika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 04. 2018. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktivnosti koje Omladinski klub ''Novi val'' provodi od 2010. godine kroz izravne aktivnosti na terenu ima za cilj spajanje učenika osnovnih škola grada Mostara i Nevesinja (bosanski, srpski i hrvatski plan i program).

Osim projekta koje su do sada realizirali s Veleposlanstvom Sjedinjenih Američkih Država, projekta a ciljem pomirenja, dijaloga i interetničke suradnje u ovoj oblasti ima vrlo malo i njihov cilj je da kroz ovaj projekt potaknu mlade ljude da počinju razmišljati i poduzetnički.

U subotu su u Eko centru Blagaj bile upriličene radionice za sedam osnovnih škola Grada Mostara i Nevesinja s ukupno 90 učenika i 11 nastavnika.

Predviđeni plan se odnosio na poduzetničku inicijativu koja bi donosila simboličan prihod školi, školskim sekcijama ili opremila neke od nastavničkih učionica. Na ovaj način bi se i učenici osjećali društveno odgovornije.

Prvih devet prijedloga koje povjerenstvo ocijeni kao najbolje će dobiti nagradu od 400 dolara, što bi se koristilo isključivo za nabavku opreme, materijala ili sličnih potreba za realizaciju projekata.

Glavni cilj projekta zasnovan je na interetničkoj suradnji osnovnih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine i Republici Srpskoj (Mostar i Nevesinje) kako bi se na jednoj strani pokazalo bogatstvo različitosti kao i bogatstvo jednakosti na drugoj.

''Osim toga, želimo pokazati djeci koliko je važan biodiverzitet i priroda za ljudska bića. To će se raditi kroz edukativne programe i poduzetničke aktivnosti kako bi mladi mogli saznati koliko je važna ekologija, poduzetništvo, kultura i biodiverzitet, ali i koliko je važna međuetnička suradnja; pomirenje i koegzistencija na ovim područjima'', priopćeno je iz Omladinskog kluba ''Novi val'' iz Blagaja.

Kopirati
Drag cursor here to close