Sveučilište

Tužne brojke za fakultet: Hrvatski jezik upisuje samo 7 studenata!

Na novinarstvo će u srpnju biti upisana samo četiri kandidata, njemački jezik kao jednopredmetni studij upisala je u ovom roku jedna studentica…
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 07. 2022. u 10:55 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jednopredmetni studij hrvatskog jezika i književnosti upisat će, ako se ne odluči za neki drugi fakultet, u ovom upisnom roku dvoje studenata, a njih pet, upisat će nakon prijemnog ispita u srpnju hrvatski jezik i književnost kao dvopretmetni studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Podaci su to dostupni na stranicama fakulteta nakon srpanjskog razredbenog postupka.

Najviše je zainteresiranih bilo za studije psihologije, logopedije i informacijske znanosti dok su, recimo, latinski jezik i rimska književnost bila zanimljiva samo jednoj studentici.

Na novinarstvo će u srpnju mogla biti upisana samo četiri kandidata, njemački jezik kao jednopredmetni studij trebala bi upisati u ovom roku jedna studentica, redovito jedna studentica dok bi ih devet trebalo plaćati dvopredmetni studij njemačkog jezika.

Na Studij onosa s javnošću ''upalo'' je 17 studenata a na politologiju njih četvero. Povijest zanima šest studenata, a arheologija dvoje.

Mostarske fakultete očekuje još jedan, jesenski ispitni rok, a i ovi koji su ''upali'' ne znači da će sjediti u mostarskim klupama u novoj akademskoj godini.

Kopirati
Drag cursor here to close