Okrugli stol o njemačkom jeziku

Skup u Mostaru: Studenti nakon završetka studija su kompetentni za izvođenje nastave

Profesorica Magdalena Ramljak je istaknula kako su studenti koji završavaju svoje obrazovanje osposobljeni za samostalno izvođenje nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama svih profila.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 06. 2018. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru (SUM) održan je okrugli stol o temi "Mogućnosti i smjernice za budućeg nastavnika njemačkog jezika" u organizaciji Studija njemačkog jezika i književnosti. 

Profesorica Magdalena Ramljak je istaknula kako su studenti koji završavaju svoje obrazovanje osposobljeni za samostalno izvođenje nastave u odgojno-obrazovnim ustanovama svih profila.

''Osposobljeni su i za daljnje učenje i usavršavanje, za aktivno sudjelovanje u stručnim i znanstvenim istraživanjima iz područja njemačkog jezika te za prevoditeljske poslove, kao i za brojne druge poslove u gospodarstvu, kulturi i ostalim granama'', kazala je Ramljak, priopćeno je.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta SUM-a Marko Odak je istaknuo kako studenti trebaju imati na umu da se obrazovanje proteglo s tzv. pripremnih godina na cjeloživotno učenje i da će to uvelike utjecati na konkurentnost na tržištu rada.

''Agencija za znanost i visoko obrazovanje iz RH, čiju smo reakreditaciju prošli u svibnju 2017. godine, pohvalila je izvannastavne aktivnosti koje organiziramo za studente i dala određene preporuke i upravo je tema ovog okruglog stola jedna od aktivnosti koja doprinosi tome da studenti nakon studija mogu što kvalitetnije odgovoriti na društvene potrebe i izazove'', kazao je prodekan Odak.

Pročelnica Studija njemačkog jezika i književnosti, profesorica Senka Marinčić, je istaknula važnost teme te se nada da će okrugli stol prijeći u tradiciju i proširiti se na ostale jezične studije kako bi studenti nakon završetka dobili uputnice za daljnji rad, stoji u priopćenju.

Okruglim stolom studentima su predstavljene mogućnosti koje im se nude nakon završetka studija, informacije o trenutnom stanju u njihovoj struci te su im prikazani pozitivni primjeri brojnih mogućnosti za zaposlenje u BiH nakon stečene diplome.

Panelisti okruglog stola su bili:, pročelnica Studija njemačkog jezika i književnosti Senka Marinčić, tajnik Studija njemačkog jezika i književnosti Ivica Petrović, asistentica na metodičkim kolegijima na Studiju njemačkog jezika i književnosti Magdalena Ramljak, ispred Federalnog ministarstva okoliša i turizma Sanda Redžić, te ispred Zavoda za školstvo Mostar, Lidija Jerković i Biljana Knezović.

Kopirati
Drag cursor here to close