Inicijativa

Široki Brijeg: Akademija likovnih umjetnosti u novom ruhu

Akademija likovnih umjetnosti čini kampus Sveučilišta u Širokom Brijegu, te je na sastanku predstavljena inicijativa obnove i uređenja Akademije.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 05. 2021. u 11:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu mogla bi napokon dobiti novo ruho. Na prijemu koji je održan u Širokom Brijegu je predstavljena inicijativa obnove kojom bi zgrada Akademija mogla postati još funkcionalnija.

Naime, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Gradskog vijeća Vinko Topić upriličili su prijem za rektora Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zorana Tomića i dekana Akademije likovnih umjetnosti doc. dr. art. Svetislava Cvetkovića.

Uređenje Akademije

Akademija likovnih umjetnosti čini kampus Sveučilišta u Širokom Brijegu, te je na sastanku predstavljena inicijativa obnove i uređenja Akademije.

Gradonačelnik Kraljević je podržao inicijativu i dao potporu svim aktivnostima te će menadžment Sveučilišta razgovarati i s nadležnim županijskim tijelima kako bi zgrada Akademije likovnih umjetnosti prošla kroz neophodan proces obnove te time postala još funkcionalnije i ugodnije okruženje za učenje i rad, a na ponos Sveučilišta, Grada Širokog Brijega i Županije Zapadnohercegovačke gdje se lokacijski nalazi, navedeno je na stranici Grada Širokog Brijega.

25 godina rada

Akademija likovnih umjetnosti jedina je umjetničko-nastavna sastavnica Sveučilišta u Mostaru. Upravno vijeće Sveučilišta u Mostaru na sjednici održanoj 11. siječnja 1996. donijelo je odluku o osnivanju Akademije likovnih umjetnosti, a Vlada Hrvatske Republike Herceg-Bosne 19. siječnja 1996. dala suglasnost na spomenutu odluku.

Time je formalno-pravno osnovana Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru sa sjedištem na Širokome Brijegu. Natječaj za upis prvoga naraštaja studenata objavljen je 5. veljače 1996., a prijamni ispit trajao je od 19. do 23. veljače. Akademija je počela raditi 4. ožujka, a svečano je otvorena 7. ožujka 1996. godine u 12 sati.

Od akademske 2013./2014. uređen je galerijski prostor u prizemlju Akademije u sklopu kojega su galerija i multimedijalna dvorana koja pokriva sve potrebe Akademije u vidu održavanja izložbi, seminara, tribina i sl.

Kopirati
Drag cursor here to close