Studentski simpozij sanitarnog inženjerstva

SanMo: Usponi i dostignuća u zdravstvenim studijima

Broj sudionika ove godine je prešao 160, a sudionici su mogli sudjelovati online i uživo.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 05. 2023. u 12:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti Međunarodni studentski simpozij sanitarnog inženjerstva SanMo održan je 11. i 12. svibnja na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Organizatori simpozija bili su Studentski zbor Fakulteta zdravstvenih studija i Udruga studenata zdravstvenih studija HSSA, a suorganizatori Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, Fakultet zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu i Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci.

Kroz dva dana bogatog edukativnog programa predstavljene su 21 usmena prezentacija i 12 poster prezentacija u studentskim sekcijama, plenarna i pozvana predavanje, radionice i okrugli stol koje su održali profesori i asistenti iz Zagreba, Sarajeva i Sveučilišta u Mostaru.

Prisutnima su se obratili prorektor Sveučilišta za biomedicinu prof.dr.sc Milenko Bevanda, dekanica Fakulteta zdravstvenih studija prof.dr.sc. Vajdana Tomić, predsjednica stručnog odbora prof.dr.sc. Ivana Gobin i predsjednica organizacijskog odbora SanMo Ana Beljo. Organizatori se ovim putem zahvaljuju svim studentima, profesorima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji.

Broj sudionika ove godine je prešao 160, a sudionici su mogli sudjelovati online i uživo. Na zatvaranju dodjeljene su i nagrade u kategoriji ''Najbolja poster prezentacija'' koju su osvojile autorice Maja Rotim, Luca Sesar, Marija Banožić sa radom ''Ekstrakt gaveza kao potencijalni sastojak u prehrambenoj i kozmetičkoj industriji'' i ''Najbolja usmena prezentacija'' koju je osvojio rad ''Kombinirane metode dezinfekcije i čišćenja – rješenje za čiste površine u bolničkim sredinama?'' autora Bruno Kovač, Kaća Piletić, Ivana Gobin, kao najbolji istraživački rad i rad pod nazivom ''Teškoće u hranjenju djece sa Down sindromom'' autora Enisa Suljića, Sara Valjan, Anđela Vidović, Adela Erović Vranešić, za najbolji pregledni rad.

Proglašena je i nova predsjednica organizacijskog odbora za iduću 2024. godinu Katarina Šutalo, studentica treće godine preddiplomskog studija sanitarnog inženjerstva, kojoj želimo puno sreće u radu i napredovanju.

Kopirati
Drag cursor here to close