Tražili dopunu

Rektor UNSA: Nismo bili zadovoljni s dokumentacijom u vezi diplome Sebije Izetbegović

''Sve što je imao Medicinski fakultet dostavio je UNSA-i. Mi nismo time bili zadovoljni jer smo vidjeli nedostatke u dokumentaciji. Tražili smo dopunu i nismo je dobili.''
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 09. 2021. u 18:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, kazao je za N1 da u ovoj ustanovi nisu bili zadovoljni dokumentacijom Medicinskog fakulteta u vezi s diplomom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović.

Dodao je da ako nadležne institucije povjere UNSA da se bave ovim slučajem, Univerzitet će postupiti po Statutu i zakonu.

Je li to dodatni teret za UNSA? Pisali ste kolegama u Zagreb, tražite nalaze inspekcije. Pokušavate doći do dodatne dokumentacije sa Medicinskog fakulteta. U kojoj je fazi taj postupak, pitali su u programu N1 rektora UNSA.

''Sve što je imao Medicinski fakultet dostavio je UNSA-i. Mi nismo time bili zadovoljni jer smo vidjeli nedostatke u dokumentaciji. Tražili smo dopuni i nismo je dobili. Pisali smo kolegama u Zagrebu. Kad ćemo se time baviti zavisi od službenih institucija, prije svega Kantona Sarajevo koji je naš osnivač. Ako bude do Univerziteta da to treba rješavati, mi ćemo postupiti po Statutu i zakonu i rješiti to pitanje'', kazao je Škrijelj.

Kopirati
Drag cursor here to close