Čestitke

Proslava 130. obljetnice Gimnazije Mostar

Ova škola nije samo mostarski arhitektonski dragulj, ona kroz svoju dugu i divljenja vrijednu povijest odgaja i oblikuje našu mladež...
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 10. 2023. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u četvrtak je sudjelovao na proslavi 130. obljetnice osnutka Gimnazije Mostar.

U svom obraćanju uputio je zahvalu svima koji su u proteklih 130 godina s velikom predanošću poučavali brojne naraštaje, učeći ih da primjenjuju stečeno znanje, ali i da, iznad svega, budu dobri ljudi, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

"Ova škola nije samo mostarski arhitektonski dragulj, ona kroz svoju dugu i divljenja vrijednu povijest odgaja i oblikuje našu mladež, naše istinske uzdanice. Otkako je otvorena predstavlja svjetionik znanja i kulture, a njezin vrijedni profesorski kadar sva ova desetljeća nesebično prenosi svoja znanja, pružajući mladim ljudima obrazovanje i potičući ih da u punini rašire svoja krila i ispunjavajući svoje životne kapacitete postižu velike stvari. Vlada kojoj sam na čelu obrazovanje je s razlogom stavila u sami vrh svojih prioriteta. Tako i Gimnazija Mostar ima i imat će u nama i prijatelja i partnera", kazao je Herceg.

Dodao je kako želi da ova obljetnica sve zajedno nadahne na rad u zajedništvu i sinergiji.

"Tako moramo raditi kako bismo i naraštajima koji dolaze prenijeli ono najvrijednije što imamo, a to su univerzalne ljudske i civilizacijske vrijednosti koje znače poštivanje, uvažavanje, ljubav i znanje. To je ključ za bolje sutra i nama i onima koji dolaze", poručio je Herceg.

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović naglasio je kako je razdoblje od 130 godina postojanja jedne obrazovne ustanove doista vrijedno hvale i poštovanja.

"Gimnazija je prošla kroz svakojake probleme, ali je ostala i opstala. To je škola s dugogodišnjom tradicijom koja iz naraštaja u naraštaj obrazuje izuzetno kvalitetne učenike, na što smo iznimno ponosni. Na tom tragu želim da njezini sadašnji i budući kadrovi imaju značajnu ulogu u društvenoj zajednici Mostara, HNŽ-a, BiH i šire, kao što su imali i naši poznati književnici, znanstvenici i drugi velikani koji su je pohađali", kazao je Hadžović.

Kopirati
Drag cursor here to close