NIN 2020.

Proglašenje najinovativnijih nastavnika u Bosni i Hercegovini

Nagrada je na ovaj način i inspiracija velikom broju nastavnika i nastavnica, i jasan pokazatelj da izvanredni profesionalci u oblasti bosanskohercegovačkog obrazovanja postoje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 12. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Proglašenje najinovativnijih nastavnika u Bosni i Hercegovini 

Danas će Centar za obrazovne inicijative Step by Step, uz podršku donatora, u čast profesiji koja educira dodijeliti 5. Nagradu za inovativne nastavnike i nastavnice i na taj način proslaviti nastavničku profesiju. 60 nominiranih sudionika već je dobilo posebna priznanja i plaketu, i s nestrpljenjem čeka na proglašenje 6 najinovativnijih praksi u 6 kategorija.

Komisiju čine prošlogodišnji pobjednici, članovi Zajednice inovativnih nastavnika uz podršku COI SbS tima.

NIN je prepoznat kao najvrijednije priznanje među edukatorima i edukatoricama na svim razinama obrazovanja u Bosni i Hercegovini. Nagrada je na ovaj način i inspiracija velikom broju nastavnika i nastavnica, i jasan pokazatelj da izvanredni profesionalci u oblasti bosanskohercegovačkog obrazovanja postoje. U partnerstvu sa Global Teacher Prizer, najprestižnijom nagradom na svijetu, NIN pobjednici ostvaruju pravo na direktni prolazak u drugi krug natjecanja, a najinovativniji nastavnik/ca za 2020. godinu u svojoj kategoriji i novčanu nagradu u iznosu od 1.000,00 KM.

Domaćin ovogodišnje svečane ceremonije je Mostar Rock School, a Ceremoniju možete pratiti uživo u 19 h, na COI SbS društvenim mrežama klikom OVDJE ili na portalima medijskih partnera (klix.ba, kameleon.ba i bljesak.info). Svoju podršku izrazili su i članovi Helem Nejse grupe i prepoznatljivi Branko iz Dubioze Kolektiv.

O pobjedničkim praksama, Centar za obrazovne inicijative Step by Step svake godine snimi i visokokvalitetne edukativne filmove, koji dožive svoju promociju na nastupajućoj konferenciji i na drugim događajim Centra i Zajednice. Dosadašnji filmovi doživjeli su veliki uspjeh kako u Bosni i Hercegovini tako i u regihu, a možete ih pogledati Youtube kanalu Centra.

Zajednica inovativnih nastavnika i nastavnica bogatija je za nove članove i inovativne prakse koje će nominovani moći predstaviti na interaktivnoj platformi Zajednice inovativnih nastavnika – www.inskola.com.

Komisiju čine:

• Edina Kevro, JU “Dječiji vrtići Ciciban”, Mostar
• Boško Jovičić, JU “Prva osnovna škola”, Brčko
• Mahir Mališević, JU “Osnovna škola Srednje”, Ilijaš
• Adila Salibašić, Druga gimnazija Sarajevo i Vedran Zubić, Gimnazija Dobrinja, Sarajevo.
• Dijana Galić i Sanja Budimir, Osnovne škola “France Dall’era”, Vir
• Dopunski članovi/ce.

Cilj dodjele godišnje nagrade je prepoznati i promovirati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close