Besplatna radionica

Prijavite se na radionicu o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova

Prijavite se na prvi dio besplatnog ciklusa radionica o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova koji će se održati u Mostaru, 19. i 20. ožujka 2022. godine, od 10 do 18 sati.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2022. u 15:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UDD - Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Udrugom Dobra uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u okviru međunarodne razvojne suradnje organizira cikluse edukativnih seminara o pripremi i provedbi projekata financiranih iz EU fondova u Bosni i Hercegovini.

Prvi ciklus radionica organiziramo u Mostaru od 19.-20. ožujka 2022. godine i od 27.-30. travnja 2022., od 10 – 18 sati.

Projekt je usmjeren poboljšanju znanja i vještina u pripremi EU projekata s ciljem iskorjenjivanja siromaštva te ostvarivanja odgovornog gospodarskog razvoja u BiH i Crnoj Gori, te promicanju vidljivosti hrvatske razvojne suradnje.

Ciljne skupine projekta: mladi, predstavnici neprofitnog sektora, predstavnici gradova i općina, akademske zajednice, mikro i srednjih poduzetnika.

Planirane aktivnosti:

Edukativne aktivnosti s potporom korisnicima obuhvaćaju seminare pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova s edukacijom za volontere i upravljanje volonterima, te kroz nastavak rada pružanjem individualnih potpora korisnicima online ili uživo. 

Edukativni seminari pripreme i provedbe projekata za EU organizirat će se u tri ciklusa radionica u trajanju od šest dana u Sarajevu, Mostaru i Kotoru (moguće su promjene lokacija s obzirom na prijavljene sudionike radi eventualnih ušteda). Bit će zastupljene slijedeće metode: interaktivni rad, predavanja, prezentacije, radionice, vježbe u paru, individualni i grupni rad. 

Prva dva dana fokusirat će se na analizu problema, dionika, logičku matricu, detaljnu razradu aktivnosti; jedan dan bit će posvećen izradi proračuna, presjekom poziva (IPA projekti s naglaskom na projekte prekogranične suradnja, projekti zajednice, Erasmus projekti i sl.) provedbi projekata.

Fokus četvrtog dana bit će na upravljanju projektom, a petog i šestog dana na ulozi  volonterstva u EU projektima (uloga i menadžment volontera).  Nakon održanih radionica voditeljica projekta i izvoditeljica edukacija nastavit će pružati potporu korisnicima online putem (individualnim savjetovanjem, elektroničkom poštom, sastancima uživo ili na platformi ZOOM) kako bi što uspješnije pripremili ili proveli projekte.

Ovisno o potrebi korisnika, potpora će se odnositi na obavještavanje o otvorenim natječajima, usmjeravanje na određeni tip natječaja ovisno o projektnoj ideji, pomoć u izradi projekata, komentiranje pripremljenih projekata, pomoć u provedbi projekata i sl.

Planirane aktivnosti pridonijet će povećanju razine informiranosti, znanja i vještina, broju kvalitetnih prijava projekata na različite natječaje, stvaranju novih radnih mjesta, osiguranju novih usluga u mikro zajednicama te jednakim mogućnostima, većoj uključenosti i aktivnom sudjelovanju u životu lokalne zajednice. 

Projekt "Zajedno za razvoj" provodi UDD - Udruga za demokratsko društvo iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom Dobra uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova u okviru međunarodne razvojne suradnje.

Kako se prijaviti

Zainteresirani za sudjelovanje na prvom ciklusu radionica u Mostaru prijavu mogu poslati na e-adresu: [email protected], do utorka, 15. ožujka 2022. godine.

Broj mjesta na radionici je ograničen, a kriterij odabira je redoslijed prijava. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, e-mail, naziv i kontakte organizacije/institucije/tvrtke/grada kojeg predstavljate.

UDD će sve prijavljene obavijestiti o rezultatima na e-adresu navedenu u prijavnici u srijedu, 16. ožujka 2022. godine, do 17 sati, a odabrane kandidate i kandidatkinje obavijestit će o lokaciji održavanja edukacije s ostalim praktičnim informacijama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close