Prezentacija

Mostarski Univerzitet pokazao cijelo bogatstvo izdavačke djelatnosti

Agormediteranski fakultet je u svom izdanju objavio monografsku publikaciju Anorganska kemija, autorice Alme Mičijević.
Sci-Tech / Obrazovanje | 07. 02. 2020. u 16:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 43. godišnjice Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru na Građevinskom fakultetu upriličena je prezentacija izdavačke djelatnosti za 2019. godinu.

Izdavačku djelatnost prezentirali su prodekani za znanstveno-istraživački rad.

U 2019. godini u izdanju Univerziteta objavljeno je devet monografskih i sedam serijskih publikacija, te dvije brošure, odnosno Vodič za odlazne studente, tiskan na bosanskom jeziku i Vodič za dolazne studente, štampan na engleskom jeziku.

Agormediteranski fakultet je u svom izdanju objavio monografsku publikaciju Anorganska kemija, autorice Alme Mičijević.

Na Ekonomskom fakultetu objavljen je časopis Zbornik radova br. 27 i 28, u kojem su objavljeni znanstveni i stručni radovi.

Fakultet informacijskih tehnologija bio je izdavač elektronske publikacije Osnovni elementi računalnog sustava i asemblerskog jezika, autora Zanina Vejzovića i Denisa Mušića.

Fakultet humanističkih znanosti je u 2019. godini objavio časopis Istraživanja br. 14, u kojem su objavljeni znanstveni i stručni radovi iz oblasti književnosti, lingvistike, povijesti, komunikologije, sociologije i pedagogije, te dvije monografske publikacije: Realizacija govornog čina naredbe u suvremenom engleskom jeziku, autora Džemala Špage i Govoriti kao predsjednik : kritička analiza konceptualne metafore u inauguralnim govorima američkih predsjednika, autora Adija Masle.

Na Građevinskom fakultetu objavljene su dvije monografske publikacije: Modeli za brzu procjenu vremena građenja i Građevinska regulativa u praksi, autorice Vahide Žujo. 2019. godina je za Mašinski fakultet bila jubilarna, 60. godina postojanja i rada, te je tom prilikom izdana monografija 60 godina Mašinskog fakulteta u Mostaru : 1959. – 2019.

Na Nastavničkom fakultetu objavljene su dvije monografske publikacije: Vizualizacija proteina korištenjem programa Deep View [Elektronski izvor], autorica Maje Kazazić i Maide Đapo-Lavić i Komunikacija u školi, autora Semira Šejtanića, kao i dvije serijske publikacije: Educa br. 12 i Sportski logos br. 31. Na Pravnom fakultetu u 2019. godini objavljen je časopis Revija za pravo i ekonomiju, god. 20, br. 1 i 2, Zbornik radova Dani porodičnog prava br. 7 i Godišnjak Pravnog fakulteta br. 3.

Kopirati
Drag cursor here to close