Sveučilište u Mostaru

Preko tisuću studenata i srednjoškolaca pohađa tečajeve Studentskog zbora

U tijeku su besplatni tečajevi Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru na kojima sudjeluje preko tisuću studenata i 115 srednjoškolaca iz Mostara.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 03. 2020. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su besplatni tečajevi Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru na kojima sudjeluje preko tisuću studenata i 115 srednjoškolaca iz Mostara. Ove godine je bilo ponuđeno 12 tečajeva, što je ujedno i rekordan broj otkad Studentski zbor organizira ovaj projekt.

Studenti kroz tečajeve uče engleski, njemački, talijanski, španjolski, ruski i francuski jezik kao i informatiku, autoCAD, grafički dizajn, statistiku te tečaj plesa i gitare.

Predsjednik Studentskog zbora Željko Perković je istaknuo kako je ponosan na ovaj projekt te se zahvaljuje svima na prijavama i zanimanju za tečajeve. „Želimo im mnogo uspjeha u učenju i usvajanju novih vještina, a mi ćemo i dalje nastaviti s organizacijom različitih edukacijskih aktivnosti tijekom sljedećih mjeseci, kako bi naše studentske dane što kvalitetnije upotpunili“, objasnio je Perković.

Predavači su studenti viših godina diplomskog studija na SUM-u, a po prvi put studenti i srednjoškolci imaju priliku pohađati tečaj gitare, statistike i grafičkog dizajna. Ova tri tečaja uvedena su na prijedlog nekolicine studenata, a izazvali su i najveće zanimanje među ostalima.

Tečajevi su započeli početkom ožujka, a trajat će do prvog tjedna u lipnju, nakon čega će svi studenti i srednjoškolci dobiti potvrdnice o uspješno završenom tečaju.

Kopirati
Drag cursor here to close