Drugi upisni rok

Otvoren natječaj za upis studenata na Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru

U drugom upisnom roku omogućeno je apliciranje na sedam fakulteta i na 5 univerzitetskih studija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 08. 2022. u 10:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru je otvoren natječaj za upis studenata u prvu godinu prvog i drugog ciklusa studija za akademsku 2022/23. godinu u drugom upisnom roku. Natječaj će biti otvoren do 16.09.2022. godine, a pravo na upis i status studenta na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru imaju svi kandidati koji su završili četverogodišnju školu u Bosni i Hercegovini ili u inostranstvu.

U drugom upisnom roku omogućeno je apliciranje na sedam fakulteta i to:

Agromediteranski fakultet (Ekologija i upravljanje okolišem u poljoprivredi);

Ekonomski fakultet (Akademski dodiplomski studij);

Fakultet humanističkih nauka (Bosanski jezik i književnost, Engleski jezik i književnost, Historija); Građevinski fakultet (Građevinarstvo – opći odsjek);

Mašinski fakultet (Kompjuterski inžinjering, Dizajn proizvoda, Energetika);

Nastavnički fakultet (Sport i zdravlje, Psihologija i sociologija, Predškolski odgoj, Stručni studij iz oblasti sporta);

Pravni fakultet (Opći smjer, Kriminologija i sigurnosne studije).

Također je omogućeno apliciranje na 5 univerzitetskih studija i to:

Zdravstvena njega,

Studij turizma,

Dizajn interijera,

Poslovna informatika

i Farmacija.

''Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru teži da postane fleksibilna, funkcionalna i društveno odgovorna visokoškolska ustanova, u regiji prepoznatljiva po modernim studijskim programima svih ciklusa, otvorena za saradnju i internacionalizaciju'', navode iz ove ustanove.

Prema tome, pozivaju sve kandidate za upis na Univerzitet da prema vlastitim željama i afinitetima odaberu odgovarajući studij i u narednom razdoblju apliciraju za upis.

''Naša je odgovornost da studentima omogućimo kvalitetan nastavni proces i da im studiranje bude jedan od ljepših perioda u životu. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost'', poručili su sa Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close