Deutscholympiade 2019.

Olimpijada njemačkog jezika održat će se na Filozofskom fakultetu

Događaj se održava jednom godišnje s ciljem promoviranja njemačkog jezika, buđenje natjecateljskog duha kod djece i međusobnog upoznavanja učenika iz svih škola na razini županije
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 04. 2019. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osmo županijsko natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz njemačkog jezika pod nazivom Olimpijada njemačkog jezika – Deutscholympiade 2019. održat će se u subotu, 13. travnja s početkom u 9 sati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Organizatori ovog županijskog natjecanja su: Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine (BHDLV) – ogranak Hercegovačko-neretvanske županije, u suradnji s Goethe institutom iz Sarajeva i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru te podršku Zavoda za školstvo Mostar, Pedagoškog zavoda Mostar i Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Događaj se održava jednom godišnje s ciljem promoviranja njemačkog jezika, buđenje natjecateljskog duha kod djece i međusobnog upoznavanja učenika iz svih škola na razini županije. Ove godine sudjeluje ukupno 44 škole s 89 učenika.

Pobjednici idu na državno natjecanje koje će se održati u Sarajevu u organizaciji Goethe Instituta 10. i 11. svibnja 2019., priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta.

Pravo sudjelovanja imaju učenici rođeni između 2001. (od 1. 8.) i 2006. godine, a prema sljedećim kategorijama: A1 – učenici 8. razreda osnovne škole, A2 – učenici 9. razreda osnovne škole, B1 – učenici 1. razreda srednje škole, B2 – učenici 2. razreda srednje škole, C1 – učenici 3. razreda srednje škole.

 

Kopirati
Drag cursor here to close