'Umijeće komuniciranja'

Objavljena nova knjiga Zorana Tomića

Knjiga Umijeće komuniciranja prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavlja sveobuhvatan vodič kroz svijet komunikacijskih vještina i principa, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 03. 2024. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova knjiga prof. dr. sc. Zorana Tomića pod nazivom "Umijeće komuniciranja" nedavno je objavljena pod nakladom Synopsisa.

Recenzenti su bili predavači sa Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Marijan Primorac, dr. sc. Davorka Topić Stipić i dr. sc. Siniša Kovačić, koji ističu kako je knjiga napisana jasnim i pristupačnim stilom, što je čini idealnom ne samo za studente i stručnjake u području komunikacija nego i za širu javnost zainteresiranu za unapređenje vlastitih komunikacijskih vještina.

"Umijeće komuniciranja nastalo je kao odraz potrebe da se komunikacijska načela, ali i vještine približe široj javnosti, koja, pak, ima želju i namjeru poboljšati kvalitetu svoga komuniciranja. Uspješna komunikacija započinje znanjem o elementima komunikacijskoga procesa i načelima kako bi se uspješno interpersonalno komuniciralo“, naveo je autor u uvodu knjige.

Knjiga Umijeće komuniciranja prof. dr. sc. Zorana Tomića predstavlja sveobuhvatan vodič kroz svijet komunikacijskih vještina i principa, priopćeno je iz mostarskog Sveučilišta.

"Autor, poznat po svome dugogodišnjem akademskom i profesionalnom doprinosu na području komunikacija, izlaže temeljne koncepte i tehnike koje su ključne za učinkovito komuniciranje u suvremenome društvu. Knjiga obuhvaća širok spektar tema, od osnova interpersonalne komunikacije do specifičnih aspekata, kao što su verbalna i neverbalna komunikacija, tehnike aktivnoga slušanja, važnost govora tijela, utjecaj odijevanja na komunikaciju te razvijanje vještina učinkovite komunikacije", stoji u priopćenju.

Kako je navedeno, Tomić u svakome poglavlju detaljno razmatra različite aspekte komunikacijskoga procesa, nudeći čitatelju praktične savjete i primjere iz stvarnoga života.

"Knjiga Umijeće komuniciranja ne samo da pruža teorijske uvide nego i potiče čitatelje na praktičnu primjenu naučenoga u svakodnevnome životu. Knjiga je, stoga, neizostavno štivo za sve one koji teže izvrsnosti u umijeću komuniciranja, bilo u profesionalnome okružju ili u osobnome životu. Uskoro će ova knjiga biti dostupna na engleskom jeziku pod nazivom Art of communication", stoji u priopćenju PR, Media & Sport Days University of Mostar.

Autor knjige Zoran Tomić redoviti je sveučilišni profesor i od 2017. godine rektor Sveučilišta u Mostaru. Redoviti je član Europske akademije znanosti i umjetnosti, autor više od 20 knjiga, 7 sveučilišnih udžbenika, 3 poglavlja u knjigama i više od 90 znanstveno-stručnih radova. Sudjelovao je na više od stotinu domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te predaje na više sveučilišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close