Neće, kaže. u politiku

Zoran Tomić: ''Neću zamijeniti Čovića''

Tomić je rekao kako je Čović osvojio 160.000 glasova ili oko 85 posto glasova Hrvata te da su glasovi, sasvim izvjesno, došli dominantno od stranačkog članstva.
Vijesti / Politika | 06. 03. 2023. u 20:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ne ulazim u politiku, nisam kandidat ni za jednu stranačku pa ni državnu dužnost. Moj izazov je visoko obrazovanje i znanstveni rad. Pišem nove udžbenike i radujem se radu sa studentima. Politika nije opcija ni u kojem slučaju", rekao je Zoran Tomić, rektor Sveučilišta u Mostaru.

Dodao je kako se nije nikad oglašavao o glasinama da bi mogao zamijeniti Dragana Čovića na mjestu čelnika HDZ-a BiH jer im nije davao važnost, prenosi Ljubuski.net.

"Natpisi su proizvoljni, nisu se temeljili na izvorima i na kraju su netočni", rekao je.

Rekao je kako je Čović osvojio je 160.000 glasova ili oko 85 posto glasova Hrvata te da su glasovi, sasvim izvjesno, došli dominantno od stranačkog članstva.

"Dakle, članstvo pa i birači su rekli što misle o liderstvu unutar HDZ-a BiH. S druge strane, politički odnosi u BiH su izrazito složeni. Takvo vrijeme traži iskusne političke aktere koji mogu artikulirati svoju politiku i kroz razgovore i pregovore optimalizirati izbornu volju svoje baze pa i svog naroda. Zbog toga mislim da je nužan ostanak doktora Čovića na čelu HDZ-a BiH. S obzirom na euroatlantsku orijentaciju i stranke i doktora Čovića, ne vidim potrebu za promjenama u vodstvu. Pored toga, HDZ BiH se priprema za Sabor stranke. Hoće li vodstvo iskoristiti priliku Sabora i u stranačkoj strukturi osvježiti svoje kadrove, to je izazov na koji će oni dati odgovor", istaknuo je Tomić.

Kopirati
Drag cursor here to close