'Mjere više nemaju smisla'

Ništa od normalizacije nastave: Ministar se oglušio, a djeca ispaštaju

''Mi smo nezadovoljni ovakvim odnosom ministarstva prema učenicima, uposlenicima i nama roditeljima'', rekli su iz Udruge.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 01. 2021. u 14:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su roditelji okupljeni oko Udruge 'Naša djeca' i Sindikat učitelja HNŽ-a uputili zahtjev za reviziju mjera u nastavnom procesu, resorni ministar obrazovanja Rašid Hadžović opet se oglušio na njihove upite.

Ministarstvo je u međuvremenu ravnateljima škola proslijedilo e-mail da mjere ostaju na snazi do 12 veljače.

''Tijekom petka nismo dobili odgovor od ministra na naš dopis. Vidjeli smo obavijest koju je ministarstvo poslalo školama kako se mjere nastavljaju do 12. veljače. Smatramo da je to i dalje na štetu djece, trenutni modeli nemaju više smisla jer epidemiološka slika je povoljnija'', rečeno je za Bljesak.info iz Udruge 'Naša djeca', napominjući kako su županije u okruženju izmijenile stvari te da su djeca u učionicama, a sati traju 40 minuta.

''Mi smo nezadovoljni ovakvim odnosom ministarstva prema učenicima, uposlenicima i nama roditeljima'', rekli su iz Udruge.

Slavko Lauš predsjednik Sindikata učitelja za Bljesak.info je rekao kako ni oni nisu dobili odgovor od ministarstva.

Lauš je kazao kako je razočaran što naše ministarstvo samo prepisuje mišljenja kriznih stožera i ne prilagođava se situaciji na terenu, a u najgorem slučaju prebacuje odgovornost na škole.

Ranije je za naš portal Lauš rekao: ''Ako negdje nema prostora za distancu od dva metra, ako treba može se napraviti pregrada u klupama. To bi bilo u interesu djece, obrazovanja i učitelja, jer učitelji koji rade u skupinama i imaju preko osamnaest učenika, oni su premoreni. Ja mislim da i njih treba rasteretiti, a da ne govorim o našoj djeci kojima treba socijalni efekt, jer nije bitno djecu samo obrazovati, njih je bitno i odgajati i da se odgajaju i obrazuju u socijalnoj sigurnosti, a to mogu ponuditi škole kako su formirane od pamtivijeka.

Podsjetimo, roditelji i učitelji tražili su da se nastava održava u školi, bez podjele djece na grupe i online nastave. Tražili su da se korigira trajanje sata od 30 minuta, te da se ukine ograničenje za broj sati provedenih u školi, tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi. Roditelji i učitelji traže ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu.

Kopirati
Drag cursor here to close