Blažević i Majstorović

Mostarsko Sveučilište dobilo prve magistre elektrotehnike

Studenti prve generacije koji su preddiplomski studij upisali 2016. godine, a diplomski studij 2019. godine, ove godine okončavaju diplomski studij
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 07. 2021. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prve obrane diplomskih radova na diplomskom studiju elektrotehnike održane su u srijedu na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE). Svoje diplomske radove obranili su studenti Marko Blažević i Marin Majstorović te postali prvi magistri elektrotehnike na Sveučilištu u Mostaru.

Inače, prije pet godina Sveučilište u Mostaru pokrenulo je studij elektrotehnike koji provodi FSRE. Studij je organiziran u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva iz Zagreba (FER), Fakultetom elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka (FERIT) i Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje iz Splita (FESB), čiji profesori sudjeluju u izvedbi nastavnog procesa.

Studij se također izvodi i u suradnji s poduzećima iz BiH – Elektroprivreda HZHB, Elektroprijenos i HT Mostar, koji osim kadrovske potpore, studij upotpunjuju s aktualnim izazovima u gospodarstvu te je organiziran prema Bolonjskom procesu u 2 ciklusa – preddiplomski studij u trajanju od 3 godine i diplomski studij u trajanju od 2 godine.

Studenti prve generacije koji su preddiplomski studij upisali 2016. godine, a diplomski studij 2019. godine, ove godine okončavaju diplomski studij, piše SUMSova.

Kopirati
Drag cursor here to close