Smart Garden

Mostarski osnovci nagrađeni za ideju o proizvodnji hrane

Ovaj projekt, također promovira dijeljenje viška poljoprivrednih proizvoda s onima kojima je to potrebno, jer uglavnom svi proizvedu više hrane nego što je potrebno…
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 05. 2022. u 13:40

Tekst članka se nastavlja ispod banera

OŠ „Bijelo Polje“ Potoci osvojila je prvo mjesto na natjecanju „Škole za 21. stoljeće“ u organizaciji British Councila s projektom na temu zaštite životne sredine Škola Smart Garden (Groving and sharing food).

Kako je objavila škola, projekt ima za cilj potaknuti, prije svega mlade ljude, da krenu u samostalnu proizvodnju hrane i na taj način osiguraju sebi dovoljne količine organske hrane, posebno u ovom vremenu kad su cijene hrane povećane.

''Smart Garden uključuje suvremene tehnologije za praćenje uvjeta za proizvodnju povrća. Ovaj projekt, također promovira dijeljenje viška poljoprivrednih proizvoda s onima kojima je to potrebno, jer uglavnom svi proizvedu više hrane nego što je potrebno. Učenici su kroz svoj projekt pozvali lokalnu zajednicu da se uključe i potaknu stanovništvo da samostalno proizvode hranu, na taj način što će zapuštene obradive površine dati na upotrebu, kako bi se formirale male gradske bašte'', navela je škola čijim je učenicima nagradu uručio britanski veleposlanik Matthew Field.

Kopirati
Drag cursor here to close