Eksperiment

Mostar: Maltretirao djevojku u javnosti, evo kako su sugrađani reagirali

Naime, tijekom eksperimenta dečko za vrijeme šetnje gradom vidno maltretira djevojku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 11. 2022. u 11:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Druge gimnazije Mostar Kenan Kuko, Senadina Omerika i Hana Isić snimili su socijalni eksperiment na temu nasilja iz predmeta psihologija.

Naime, tijekom eksperimenta dečko za vrijeme šetnje gradom vidno maltretira djevojku.

Iz Druge gimnazije Mostar za Bljesak.info su potvrdili kako je riječ o nekoliko socijalnih eksperimenata koje su učenici, zajedno s mentoricom i profesoricom psihologije Eminom Muminagić, proveli na području Grada Mostara.

"Kao što smo svjesni, veliku pažnju i zanimanje masa privlače svakodnevna događanja i incidenti vezani uz nasilje, kojih je nažalost u mnogim formama sve više i više. Tijekom diskusija provedenih na satu zaključili smo da vrlo važnu ulogu u tim situacijama pored 'žrtve' i 'počinitelja' itekako imaju i ostali ljudi, koji se u tim trenucima nađu u okolini i bivaju svjedoci tim činovima. Tako smo upravo došli do srža ideje našeg eksperimenta, postavljajući danu hipotezu - 'Ako dođe do sukoba između dečka i djevojke, u Mostaru nećemo dobiti pozitivnu reakciju", pojasnili su iz škole za Bljesak.info.

Kako navode, u nedostatku vremena i opreme nisu uspjeli zabilježiti više reakcija građana, ali su došli do itekako značajnih rezultata.

Reakcije građana pogledajte OVDJE

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close