UNMO

Mostar: Dizajnerski poduzetnici u usponu

Edisa Medar, studentica III godine Dizajna interijera, naglašava da rad na vlastitim poduzetničkim idejama studentima omogućuje primjenu teorijskih znanja i vještina u stvarnim situacijama.
Sci-Tech / Obrazovanje | 30. 05. 2023. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svijetu dizajna interijera, studenti su neprestano potaknuti da razmišljaju kreativno i inovativno. Pored stjecanja znanja o estetici, prostoru i funkcionalnosti, studenti Dizajna interijera Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru imaju priliku razvijati svoje poduzetničke i marketinške vještine, koristeći suvremenu metodologiju Canvas.

Bez obzira na to da li žele pokrenuti vlastitu dizajnersku agenciju, studio ili brend, Canvas im pruža okvir za razumijevanje ključnih aspekata svog poslovnog poduhvata.

Koristeći usvojena znanja i vještine iz oblasti istraživanja tržišta, tradicionalnog i digitalnog marketinga, pod vodstvom predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, studenti su kreirali diferencirane poslovne modele, koji se baziraju na jedinstvenim ponudama vrijednosti, praćenim efikasnim distributivnim, promotivnim i cjenovnim politikama.

Kroz praktičnu primjenu poslovnih modela Canvas i marketinških vještina studenti su stekli vrijedno iskustvo, koje će ih dodatno dimenzionirati na tržištu rada.

Foto: PR / Edisa Medar i Omar Nezirić

Edisa Medar, studentica III godine Dizajna interijera, naglašava da rad na vlastitim poduzetničkim idejama studentima omogućuje primjenu teorijskih znanja i vještina u stvarnim situacijama, te dodaje:

''Uspjela sam razviti svoju kreativnost i inovativnost na potpuno nov način. Primjena poslovnih modela Canvas i marketinških strategija pomaže mi da postanem samostalnija i uspješnija u oblastima dizajna interijera, spremna za izazove koji me očekuje u profesionalnom svijetu.''

Njen kolega, Omar Nezirić, je također zadovoljan rezultatima zajedničkog projekta.

''Izrada poslovnih modela Canvas i primjena marketinških vještina na naše vlastite poduzetničke ideje daje nam izvanrednu priliku da unaprijedimo našu kreativnost i istovremeno razvijemo poslovni mindset. Radionica mi je omogućila da steknem praktično iskustvo u stvaranju i promociji dizajnerskih projekata, te da se dodatno pripremim za aktivnu participaciju i uspješnu karijeru u industriji dizajna interijera'', dodaje Omar.

 

Kopirati
Drag cursor here to close