Čestitke

Mlada Mostarka osvojila sedmo mjesto na olimpijadi u Italiji

Irna je, na natjecanju koje se već sedam godina održava pod nazivom “HIPPO English Language Olympiad”, bila jedina finalistica osnovnoškolskog uzrasta iz naše zemlje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 05. 2019. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Irna Mahmutović, učenica sedmog razreda IV. Osnovne škole Mostar osvojila je sedmo mjesto na prestižnom svjetskom natjecanju iz engleskog jezika.

Irna je,  na natjecanju koje se već sedam godina održava pod nazivom “HIPPO English Language Olympiad”, bila jedina finalistica osnovnoškolskog uzrasta iz naše zemlje.

Ova 12-godišnja Mostarka s još dvoje srednjoškolaca iz naše zemlje branila je boje BiH na finalu koje je u Veneciji održano 11. i 12. svibnja 2019. godine.

Predodžbe radi, na ovom natjecanju sudjelovalo je oko 35 tisuća učenika iz 35 zemalja svijeta, i taj broj svake godine raste. Iz naše zemlje sudjelovalo je 450 učenika u osam kategorija, finale je izborilo njih troje, a Irna jedina u kategoriji osnovnih škola.

''Krajem siječnja došli smo na ideju da se prijavimo na ovo natjecanje jer već šest godina u našoj županiji nema nikakvog natjecanja za učenike vezano za engleski jezik. Postoje posebni udžbenici iz kojih se priprema, no kako smo se mi prijavili pred sami rok, nismo imali ni te knjige nego smo se pripremali na način kako najbolje znamo'', rekao je ranije za Bljesak.info Irnin mentor, profesor engleskog jezika, Goran Turajlić. Ističe kako su jedina škola iz Hercegovačko-neretvanske županije koja se prijavila na ovo natjecanje, te su u šest kategorija sudjelovali s 41 učenikom.

Kopirati
Drag cursor here to close