Projekt "Digitalni građanin"

Ljubuški školarci učili osnove programiranja

Ovo je treća od planiranih šesta edukativnih radionica u prvom ciklusu, dok je za ovu godinu planirano još 18 radionica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 02. 2019. u 16:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici 5. razreda Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški danas su sudjelovali na trećoj edukativnoj radionici u sklopu projekta "Digitalni građanin" koje je, u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih iz Zagraba te INTERA Tehnološkim parkom, organizirala Knjižnica Ljubuški.

Ovo je treća od planiranih šesta edukativnih radionica u prvom ciklusu, dok je za ovu godinu planirano još 18 radionica s nakanom da omoguće pohađanje istih svim učenicima 4. i 5. razreda osnovnih škola s područja općine Ljubuški.

Kako su priopćili iz knjižnice, učenici će kroz zabavu i igru učiti osnove programiranja te time, među ostalim, razvijati sposobnost rješavanja problema, logičkog razmišljanja, kreativnosti i komunikacijske vještine.

Po okončanju predviđenih edukativnih radionica za najmlađe, iste će biti upriličene i za odrasle članove Knjižnice Ljubuški, o čemu će sve zainteresirane pravovremeno obavijestiti.

Kopirati
Drag cursor here to close