Mostar

Kenan Begović izabran za novog predsjednika Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić"

Za potpredsjednicu izabrana je Lamija Karadža, studentica Pravnog fakulteta, dok je za predsjednicu Skupštine izabrana Sara Kazazić, studentica Poslovne informatike.
Sci-Tech / Obrazovanje | 16. 09. 2022. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Facebook / Kenan Begović izabran za novog predsjednika Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić

Novi predsjednik i rukovodstvo Unije studenata Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru izabrano je na danšnjoj Skupšini Unije.

Prije službenog početka sjednice, studentskim delegatima obratila se prof.dr. Azra Špago, prorektorica za znanstveno-nastavna pitanja, koja je poželjela puno sreće i uspjeha u budućem radu Unije studenata. Također, prorektorica se osvrnula i na dosadašnji rad Unije studenata, te pohvalila brojne aktivnosti i inicijative koje su pokrenute od prethodnog saziva rukovodstva, na čelu s predsjednikom, Mehmedom Prohom.

Studentsko izaslanstvo je prethodno informirano o ostavci Mehmeda Prohe na mjesto predsjednika Unije. Dosadašnji predsjednik, Mehmed Proho, prezentirao je Izvještaj o radu koji je jednoglasno usvojen i pohvaljen od strane članova skupštine. Također, na njegov prijedlog usvojene su izmjene i dopune Statuta Unije studenata. Izaslanstvo je detaljnije informiralo o stanju i procesima na Univerzitetu i Uniji studenata.

Za novog predsjednika Unije studenata izabran je student Građevinskog fakulteta Kenan Begović, za potpredsjednicu izabrana je Lamija Karadža, studentica Pravnog fakulteta, dok je za predsjednicu Skupštine izabrana Sara Kazazić, studentica Poslovne informatike.

Novoizabrani predsjednik Unije studenata, Kenan Begović, zahvalio se izaslanstvom na nekoliko kandidatura i ukazanom povjerenju, te poručio kako očekuje maksimalnu pomoć i podršku kako bi zajedno stvarali bolji ambijent za studente, te realizirali brojne projekte i aktivnosti, ali i bili korektivni faktor.

Predstavio je i Okvirni plan i program rada za naredno mandatno razdoblje, te se osvrnuo na aktivnosti iz prethodnog razdoblja, koje je ispratio kao generalni tajnik.

Kopirati
Drag cursor here to close