JU OŠ ''Suljo Čilić''

Jablanica: Besplatni udžbenici za učenike od prvog do devetog razreda

Škola provodi Javnu nabavku udžbenika, a o daljim koracima će obavijestiti putem stranica škole i razrednika.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 08. 2021. u 09:00 Z.A.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za učenike od prvog do devetog razreda biti osigurani besplatni udžbenici, objavljeno je na stranici JU OŠ ''Suljo Čilić'' Jablanica.

Iz OŠ prenijeli su obavijest iz Općine Jablanica koja je osigurala sredstva za nabavku udžbenika.

Škola provodi Javnu nabavku udžbenika, a o daljim koracima će obavijestiti putem stranica škole i razrednika.

Podsjetimo, Vlada Hercegovačko neretvanske županije odlučila je da udžbenici i priručnici u osnovnim i srednjim školama ostaju u uporabi iduće 2021./2022. školske godine.

Vlada HNŽ je, na prijedlog Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta ove županije, na 119. žurnoj telefonskoj sjednici donijela Odluku o produljenju važenja Odluke o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama. 

I dok Vlada Zapadnohercegovačke županije svim učenicima do sedmog razreda osnovne škole osigurava besplatne udžbenike, a uskoro bi trebali biti besplatni i za učenike osmog i devetog razreda, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije do sada je davala samo torbe i školski pribor za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih obitelji.

Ove školske godine po prvi put u Mostaru prvašiće će u školskim klupama dočekati besplatni udžbenici koje osigurava Grad Mostar.

Pomoć u nabavci knjiga općine u HNŽ-u uglavnom daju učenicima prvih razreda osnovnih škola, a do sada je jedino Općina Neum osiguravala sredstva za besplatne udžbenike za djecu do 5. razreda osnovne škole. 

Kopirati
Drag cursor here to close