kreARTivna radionica

Izazov na koji su mostarski srednjoškolci odgovorili studentima dizajna

Učenici su ovim zadatkom mogli naučiti kako funkcionalno i estetski mogu razmišljati o jednom interijeru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 06. 2019. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Implementirajući marketinške projekte u okviru redovnog kolegija „Osnovi marketinga“ studentice univerzitetskog studija Dizajn interijera Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru (Nađa Hodžić, Amina Haračić, Lejla Isić i Nađa Pandur) organizirale su kreARTivnu radionicu za učenike srednjih škola, na njihov posljednji školski dan u godini. Radionica je realizirana u suradnji sa Američkim kutkom u Mostaru.

Interakcija sa učenicima i popunjavanje tlocrta namještajem bile su uvodne aktivnosti radionice. Učenici su ovim zadatkom mogli naučiti kako funkcionalno i estetski mogu razmišljati o jednom interijeru.
Ono što posebno raduje jeste činjenica da su učenici u naredna dva sata radionice svoju kreativnost i jedinstvenost, uz pomoć organizatora, uspjeli iskazati kroz izradu lampi unikatnog izgleda i dizajna. Dizajnirane lampe su, na kraju, poklonjene učenicima, za uspješno realiziranu radionicu, a isti su naglasili, uz neskrivanje zadovoljstva, da će ih lampe u njihovim domovima konstantno podsjećati na jednu lijepu saradnju i ugodno provedeno vrijeme sa studenticama Dizajna interijera.

Studentice Dizajna interijera ovom prilikom se zahvaljuju menadžmentu srednjih škola na saradnji u realizaciji projekta, a polaznicima radionice žele puno svjetla na njihovom putu obrazovnog i ličnog usavršavanja.

Foto: PR / Izazov na koji su mostarski srednjoškolci odgovorili studentima dizajna

Implementacijom ovakvih aktivnosti Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru dodatno potvrđuje svoj kvalitet, tako što gradi budućnost svojih studenata, oblikujući ih u odlučne poslovne ljude, spremne prihvatiti tržišne izazove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close