SŠLU Gabrijela Jurkića

I oni su radili na pop-spektaklu Jesenja Big Band balada

Djelatnici i učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara prethodnih dana imali su pune ruke posla.
Sci-Tech / Obrazovanje | 17. 10. 2019. u 16:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Djelatnici i učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara prethodnih dana imali su pune ruke posla.

Prvi zadatak, koji je uspješno realiziran, bile su kreacije koje su učenici uz pomoć profesora šivali za veliki pop-spektakl Simfonijskog orkestra Mostar pod nazivom Jesenja Big Band balada. Ručno su oslikali haljine koje su nosile solistice Ivana Duvnjak i Anđela Bukovac.

Foto: PR / Učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića

Ovo je bio veliki izazov za učenike III.b razreda, smjer Modni dizajn. Marija Konđa, Lorena Mihaljević, Rebeka Tokić te Markom Drmać uložili su mnogo rada i truda kako bi haljine izgledale upravo kako su solistice i zamislile.

No, SŠLU nije stala na tome te su posjet Zadru iskoristili kako bi dogovorili jednu zanimljivu suradnju sa Srednjom školom primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. Dogovoreno je kako će mostarska i zadarska škola u skorije vrijeme ostvariti zajednička putovanja, ekskurzije te razmjene učenika i profesora.

Foto: PR / učenici Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića

Kraj tjedna bio je rezerviran za manifestaciju Dani kruha koja je održana na Šetalištu Nikole Šubića Zrinskog. Boje i ugođaj jeseni likovnjaci su, uz pomoć Osnovne škole Ilići, realno preslikali na svoj štand.

Sve se uklopilo kao malo umjetničko djelo. Za tu priliku učenici Modnog dizajna su izradili haljinu koja simbolizira jesen i Hercegovinu, slikari i kipari su se pobrinuli za ostale elemente koji su se nalazili na štandu. Učenici su pokazali svu svoju kreativnost i maštovitost te pokazali kako i mala škola, koja nema vlastite prostorije, može postići velike rezultate uz predan rad i disciplinu.

To su prepoznali mnogi posjetitelji manifestacije Dani kruha te su dogovoreni još neki projekti koje će u skorije vrijeme raditi ova škola.

Foto: PR / Škola na manifestaciji Dani kruha
Kopirati
Drag cursor here to close