Čestitamo

Federalna nagrada za školu iz Drežnice

Učenicama Osnovne škole ''Drežnica'' u Orašju uručene nagrade u okviru manifestacije Dani europskog naslijeđa 2017.
Sci-Tech / Obrazovanje | 29. 10. 2017. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo kulture i sporta ove godine organiziralo je 21. Dane europskog nasljeđa u Orašju-Posavini od 25. do 26. listopada pod nazivom ''Kulturno i prirodno bogatstvo Posavine''.

Učenice Osnovne škola ''Drežnica'' Naida Alić i Nejra Alić, pod rukovodstvom Edite Kevro, prof. pokazale su osvojivši prvo  mjesto u kategoriji za foto-rad ''Drežnica, prirodna i kulturna ljepotica'' da su ponosne na ljepotu prirode koja ih okružuje, te da  istražuju i uče o vremenu, prostoru, življenju, graditeljstvu, rukotvorinama, pjesmi, igri i neraskidivoj vezi s prirodom i potrebi za kontinuiranom brigom o prirodnom i kulturnom naslijeđu Drežnice.

Na natječaju je sudjelovalo 120 osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH sa preko 1090 pristiglih radova.

U okviru programa postavljena je i izložba najuspješnijih radova u Dvoru Tolisa, koji svjedoče o kreativnosti, znanju i ljubavi mladih za bosanskohercegovačko kulturno – povijesno naslijeđe i prirodu. U srijedu, 25. 10. 2017. godine, u 20.00 sati, upriličena je svečana dodjela diploma nagrađenim učenicima/ama, priznanja nastavnicima/profesorima osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH, te zahvalnice školama čiji učenici su osvojile nagrade, koje je uručila Zora Dujmović federalna ministrica kulture i sporta.

Realiziran je bogat programski sadržaj u sklopu manifestacije i programa ''Mladi i nasljeđe - Upoznajmo kulturnu baštinu i čuvajmo prirodu“ u sklopu kojeg je ''Osnovna škola fra Ilije Starčevića'' iz Tolise bila škola domaćin svojim vršnjacima iz različitih krajeva Federacije Bosne i Hercegovine. Nagrađeni učenici su posjetiti franjevački samostan i crkvu u Tolisi, džamiju u Orašju, nove prostorije Čipkarica iz Oštre Luke - Boka, malu vijećnicu u Odžaku, predstavljena im je tradicija pletenja od vrbove šibe-radionica na temu ''Pletem korpu od vrbova pruća", nazočili su recitalu poezije Muse Ćazima Ćatića u Odžaku, rodnom gradu pjesnika, te brojnim aktivnostima u kojima su se upoznavali, družili i stjecali nova prijateljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close