Univerzitet Džemal Bijedić

Dodjela zlatnih plaketa Unije studenata

Pored dodjele Zlatnih plaketa, Rašidu Hadžoviću je uručena Povelja sa zlatnim grbom Unije studenata, za nesebičan doprinos i pomoć radu Unije studenata, te poboljšanje studentskog standarda.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 12. 2022. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u amfiteatru Fakulteta humanističkih nauka Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru upriličena svečana dodjela Zlatnih plaketa Unije studenata za najbolje studente u akademskoj 2021./2022. godini.

Pored nagrađenih studenata, ceremoniji su prisustvovali: ministar obrazovanja, znanosti, kulture I sporta HNŽ, prof.dr. Rašid Hadžović, prorektor za Znanstveno-nastavna pitanja, prof.dr. Azra Špago, prorektor za financije prof.dr. Armina Hubana, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, prof. dr. Adis Zilić, dekanice i dekani, voditeljice i voditelji Univerzitetskih studija, članovi Predsjedništva Unije studenata, studenti i ostali gosti.

Predsjednik Unije studenata Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, Kenan Begović uručio je nagrade studentima 8 fakulteta i 5 univerzitetska studija, kazavši kako mu je izuzetna čast i zadovoljstvo uručiti ove plakete, te na taj način dokazati kako Unija studenata ne zaboravlja zlatne studente Univerziteta, koji će u budućnosti biti istinski nosioci društvenih procesa u našoj domovini.

Prisutnima su se pored predsjednika Unije studenata obratili ministar obrazovanja, nauke, kulture I sporta HNK, prof.dr. Rašid Hadžović i u ime rektorice Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru,  prof.dr. Alene Huseinbegović, prisutnima se obratila prof.dr. Azra Špago, prorektor za Znanstveno-nastavna pitanja.

Dobitnici Zlatne plakete Unije studenata su: Eminović Lejla, Stranjak Amar, Elezović Merima, Hopić Nihada, Pobrić Osman, Zulum Selma, Ćosić Omer, Grcić Šejla, Graho Nejla, Hećo Lejla, Dlakić Ema, Tanović Jenet i Hebibović Sanida.

Pored dodjele Zlatnih plaketa, Rašidu Hadžoviću je uručena Povelja sa zlatnim grbom Unije studenata, za nesebičan doprinos i pomoć radu Unije studenata, te poboljšanje studentskog standarda.

Također, uručene su i zahvalnice pojedinim fizičkim licima za doprinos u radu Unije studenata i to: prof. dr. Ekrem Čolakhodžić, prof.dr. Amra Jašarbegović, prof. dr. Mili Selimotić, prof. dr. Edin Džiho, prof. dr. Edim Šator, Alen Jazvin, Mirza Lalić, Zaim Mehić, Harun Kurtović i Esmin Sabljić.

''Na ovaj način jasno dokazujemo naš predan rad u prethodnom periodu, te šaljemo poruku svim  mladim ljudima, a pogotovo studentima, da se znanje uistinu cijeni i da se nalazi na zavidnom nivou u našoj državi. Zlatna plaketa je dokaz da i dalje postoje pojedinci koji ne odustaju od svojih ciljeva, te oni koji su istrajni u ostvarenju svog cilja i svojih snova. Zahvaljujemo se svima koji su doprinijeli radu Unije studenata, sa željom da nastavimo zajedno raditi i graditi naprednije društvo, društvo u kojem će se cijeniti rad, trud i zalaganje'', poručili su iz Unije studenata.

Kopirati
Drag cursor here to close