Dobrodošli u Mostar

VIDEO | Čestitka ministra Hadžovića: Studenti, učite radi sebe!

"Dragi brucoši želim da vam nova akademska 2022/2023. godina bude obilježena samo uspjesima i pozitivnim rezultatima", naglasio je ministar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 10. 2022. u 13:31 Bljesak.info
Brucoški sat na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dragi brucoši, dobro nam došli u Hercegovačko-neretvansku županiju, u Mostar i na Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru, instituciju koja je iznjedrila mnogo kvalitetnih kadrova, važnih i značajnih ljudi", kazao je ministar obrazovanja, kulture, znanosti i sporta HNŽ Rašid Hadžović.

Ministar je studentima kazao kako su se potrudili unaprijediti rad Univerziteta te podržati znanstvenike i studente.

"Danas vam poručujem da učite radi sebe, da učite za znanje koje će temelj vaše budućnosti, ali i budućnosti cjelokupnog društva. S pravom mogu kazati da ste na pravom mjestu, mjestu na kojem će vam kvalitetan ljudski kadar pružiti znanja i vještine na osnovu kojih ćete biti konkurentni na tržištu rada. Stoga, dragi brucoši želim da vam nova akademska 2022/2023. godina bude obilježena samo uspjesima i pozitivnim rezultatima. Također, svim studentima i profesorima i nastavnim suradnicima, kao i svim sudionicima obrazovnog procesa čestitam početak nove akademske godine", naglasio je Hadžović.

Foto: Fena / Ministar obrazovanja, kulture, znanosti i sporta HNŽ Rašid Hadžović

Prisutnima se obratila i rektorica Univerziteta, prof. dr. Alena Huseinbegović koja je istaknula da je raduje činjenica da su studenti odabrali upravo Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru kao ustanovu za znanstveno usavršavanje.

"Dragi brucoši, s današnjom ceremonijom počinje novo poglavlje vaših života. U godinama studija koje slijede budite vrijedni i marljivi, pokažite trud i zalaganje, budite kolegijalni, znatiželjni, kreativni, aktivni kroz studentske organizacije, sudjelujte u društveno odgovornim aktivnostima i događajima, u razmjeni i mobilnosti studenata, istražite sve mogućnosti koje vam Univerzitet nudi i zajedno s nama ponudite svoje kapacitete za razvoj, unaprijeđenje i modernizaciju Univerziteta. Naša je dužnost i obveza da vam osiguramo kvalitetan nastavni proces te se iskreno nadamo da ćete godine studiranja pamtiti kao jedan od ljepših perioda svog života", naglasila je Huseinbegović.

Predsjednik Unije studenata, Kenan Begić poželio je dobrodošlicu brucošima.

"Želio bih naglasiti da Unija studenata, kao krovno studentsko tijelo na Univerzitetu i ja osobno stojimo na raspolaganju te da ćemo vam pružiti podršku tijekom studiranja s jasnim ciljem i jasnim interesima da gradimo naprednije društvo, društvo znanja i morala, društvo u kojem će se cijeniti rad, trud i zalaganje", istaknuo je Begić.

Kopirati
Drag cursor here to close