Gimnazija Mostar

Budući mostarski novinari: Novinarstvo je dijagnostičar bolesti društva

Istaknuli su kako medijskom prostoru Mostara i Bosne i Hercegovine nedostaje pozitivnih vijesti…
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 05. 2019. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Najteže mi je kada nekome ne uspijem otvoriti oči'', rekao je urednik portala Bljesak.info Berislav Jurič gostujući na Sajmu sekcija Gimnazije Mostar.

Posjetivši štand Novinarske sekcije, Jurič je rekao da novinarstvo nije posao nego poziv koji sa sobom nosi dosta odgovornosti, stresa i izazova.

Foto: Novinarska sekcija Gimnazije Mostar / 


Na novinarskoj radionici članovi novinarske sekcije govorili su o svojem viđenju novinarstva, postavljali, pitanja te saznali što novinarski poziv donosi.

Istaknuli su kako medijskom prostoru Mostara i Bosne i Hercegovine nedostaje pozitivnih vijesti, ali i zaključili da javnost više konzumira ono negativno.

Foto: Novinarska sekcija Gimnazije Mostar / 

Učenica Lea Rajić je istaknula kako je iz razgovora s novinarom dobila širu sliku današnjeg novinarstva, te se iznenadila informacijama koje je dobila uključujući činjenicu kako je niska razina međusobnog povjerenja u društvu.

Zaključili su kako je novinarstvo svojevrsni dijagnostičar bolesti društva, ali da bez podrške šire javnosti ne može raditi na njegovom liječenju.

Foto: Novinarska sekcija Gimnazije Mostar / 

Cilj ove radionice bio je približiti novinarstvo učenicima te predstaviti budućim novinarima izazove s kojima će se u ovom poslu naći.

Inače, Gimnazija Mostar održala je tradicionalni Sajam sekcija u sklopu proslave Dana škole. Cilj ovog Sajma bio je približiti posjetiteljima i učenicima osnovnih škola rad sekcija i aktivnosti Gimnazije Mostar.

  / Foto: Novinarska sekcija Gimnazije Mostar



*tekst novinara-srednjoškolaca nastao na radionici Novinarske sekcije Gimnazije Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close