IT Girls

Arduino radionice za djevojčice mostarske škole

IT Girls su kroz Indiegogo kampanju uspjele prikupiti potrebna sredstva za održavanje devet Arduino radionica.
Sci-Tech / Obrazovanje | 28. 05. 2019. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa IT Girls i Bit Alijansa su u studenom 2018. godine pokrenuli crowdfunding kampanju ''IT Girls dolaze u vaše škole'' sa ciljem da opreme osnovne škole Arduino opremom i potaknu djevojčice da se bave robotikom.

Njihova ideja da u osnovnim školama širom BiH organiziraju Arduino radionice za djevojčice kako bi na zanimljiv i praktičan način učile o informacijskim tehnologijama je oduševila tim koji stoji iza CHICovnika, prvog bh. planera za žene, te su odlučili upregnuti svoje snage i zajedno sa domaćim trgovačkim lancem BINGO prikupiti sve što je potrebno za održavanje jedne Arduino radionice.

Naime, IT Girls su kroz Indiegogo kampanju uspjele prikupiti potrebna sredstva za održavanje devet Arduino radionica, a CHICovnik i Bingo su zajedničkim snagama osigurali sredstva za još jednu radionicu.

Tim povodom će biti dodijeljena oprema OŠ ''Mustafa Ejubović – Šejh Jujo'' u Mostaru, a djevojčice će imati priliku isprobati Arduino setove.

O inicijativi:

IT Girls je inicijativa mladih zaposlenika i zaposlenica Ujedinjenih naroda sa ciljem da potakne djevojčice i djevojke da već od rane dobi počnu razmišljati u smjeru informacijskih i komunikacijskih tehnologija (IKT), te da se više uključe u svijet programiranja i programskih jezika kako bi razvile zanimanje za ovaj sektor i povećale mogućnosti u odabiru budućih karijera i obrazovnih pravaca.

Kopirati
Drag cursor here to close