Veza s domovinom

Ljetna škola za djecu dijaspore u Mostaru

Cilj ovih specifičnih programa u navedenoj školi, zajednici je razvijanje svijesti o pripadnosti svojoj matičnoj domovini.
Sci-Tech / Obrazovanje | 01. 07. 2019. u 00:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je pokrenuta 'Ljetna školu za djecu dijaspore'. U IV osnovnoj školi timovi nastavnika/ca u periodu 24.6.-4.7. realiziraju 'Ljetnu školu za djecu dijaspore'. Zašto? Prema službenim podacima oko dva milijuna osoba porijeklom iz BiH živi u 50 zemalja širom svijeta.

Većina njih zadržava obiteljske emocionalne, kulturološke, jezičke, tradicionalne te financijske veze sa rodnim mjestom, matičnom domovinom dok su se istovremeno uspješno integrirali u novim državama. Zimska i ljetna škola se realizira u IV osnovnoj školi uz podršku Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko - neretvanske županije, jer je dijaspora prepoznata kao veoma bitan resurs, faktor razvoja našeg grada, županije i Bosne i Hercegovine.

Cilj ovih specifičnih programa u navedenoj školi, zajednici je razvijanje svijesti o pripadnosti svojoj matičnoj domovini. 'Ljetna škola' u IV osnovnoj školi traje 24.6 - 4.7. u terminu 9 - 10 sati.

Program 'Ljetne škole za djecu dijaspore' čine interesantni sadržaji i teme: 'Moja obitelj u BiH i dijaspori'; 'BiH književnost, kultura izražavanja, povijesne i geografske odlike BiH'; 'Naša kulturna baština'; 'Naša kuhinja, pravimo tradicionalna jela'... i mnoge druge interesantne teme.

Posjetite facebook stranicu IV osnovne škole da saznate ostale detalje!

Kopirati
Drag cursor here to close