ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy

20 besplatnih školovanja iz oblasti biznisa i IT-ja osobama s invaliditetom

I ove godine raspisan je konkurs za financijsku podršku, a rok za prijavljivanje za sve zainteresirane je 31. listopad.
Sci-Tech / Obrazovanje | 06. 10. 2022. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija LINKgroup, kao društveno odgovorna kompanija, svake godine jedan dio besplatnih školovanja, koja se realiziraju  online, putem Platforme za učenje na daljinu, dodjeljuje osobama s invaliditetom.

I ove godine raspisan je konkurs za financijsku podršku, a rok za prijavljivanje za sve zainteresirane je 31. listopad.  

Besplatna školovanja, njih ukupno 20, dodjeljuju se za programe na tri obrazovne ustanove: ITAcademy, BusinessAcademy i InternetAcademy, i to u 4 države: u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Rumunjskoj i Moldaviji. Ovaj program financijske podrške ima ukupnu vrijednost od oko 40.000 eura.

Cilj konkursa je da se osobama s invaliditetom osigura mogućnost sticanja praktičnih znanja iz oblasti biznisa, interneta i informacionih tehnologija, koja će im omogućiti da budu konkurentniji na tržištu rada i da postanu prvi izbor poslodavca za mnoga zanimanja koja donosi suvremeno poslovanje. Dobitnici će dobiti pravo da izaberu neki od jednogodišnjih programa na jednoj od ove tri ustanove i da ga pohađaju online preko suvremene Distance Learning platforme za učenje na daljinu.

Konkurs za ovogodišnje programe financijske podrške je u tijeku

Prijavu i kompletnu zdravstvenu dokumentaciju, kao i motivacijsko pismo, svi zainteresirani kandidati treba da pošalju na sljedeću email-adresu: [email protected]. Potrebno je da objasne zašto su baš oni idealni kandidati za ovaj vid financijske podrške, odnosno kako planiraju stečeno znanje primijeniti u svojoj karijeri. Više informacija o načinu prijave i šta je sve potrebno da se priloži pronađite OVDJE.

Dobitnici ovogodišnjih besplatnih školovanja biće objavljeni do 7. studenog.

Društveno odgovorno poslovanje jedan od primarnih ciljeva kompanije LINKgroup

Unaprjeđenjem obrazovanja kompanija LINKgroup nastoji da pokaže odgovornost prema cjelokupnom društvu u kome posluje. Zato ova kompanija redovno organira niz humanitarnih akcija i projekata čiji je cilj da pomognu u razvoju mladih IT stručnjaka i stručnjaka u oblasti internet i suvremenog poslovanja.

Među tim humanitarnim akcijama je i spomenuti program financijske podrške za osobe s invaliditetom, ali i dodjeljivanje najsuvremenijeg IT školovanja za đake generacije, programi financijske podrške za talente kroz LINK LEARNING FOUNDATIONS, dodjeljivanje besplatnih IT kurseva za maturante i još mnogo toga.

Kopirati
Drag cursor here to close